6 katlı inşaatta önce iskele ardından tavan çöktü; 3 yaralı

Temeli 6 Mart'ta Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından atılan 200 yataklı Çerkezköy Devlet Hastanesi inşaatında göçük meydana geldi. İnşaatın 4'üncü katında beton atıld

Çerkezköy 9.11.2014 15:40:00 0
6 katlı inşaatta önce iskele ardından tavan çöktü; 3 yaralı

Çerkezköy’de Fatih Mahallesi’nde yapımı devam eden ve yaklaşık 100 kişinin çalıştığı Çerkezköy Devlet Hastanesi inşaatında 6’ncı katta beton atıldığı, tavanın desteklenmesi için kurulan iskele tavanı taşıyamayınca tavan çöktü. İşçilerden Yunus Öztürk (21), Mustafa Töre (48) ve Ahmet Töre (28), demir ve tahta enkazın altında kalarak yaralandı.

 

3 İŞÇİ GÖÇÜK ALTINDA KALDI

İnşaatta çalışan diğer işçilerin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edilirken, Çerkezköy polisi de hastane çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Yüzlerce işçi, göçüğün yaşandığı alanda tehlikelere aldırış etmeden arkadaşlarını göçük altından kurtarmak için uğraşırken, bazı işçiler de kendilerine güvenli bir alan bulmaya çalıştı. Kısa sürede göçük altından çıkarılan Mustafa Töre (48), Yunus Öztürk (20) ve Ahmet Töre hastaneye Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına kaldırıldı. İnşaatta çalışan bazı işçiler, yaralıların ambulansa alındıktan sonra hemen hastaneye götürülmemesine kızarak sağlık çalışanlarına saldırdı. İşçiler ve sağlık çalışanları arasında çıkan gerginliği araya girenler engelledi.

 

 

ACİLDE KIRMIZI ALARM

Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Necati Karaoğlu da göçük haberini alarak hastaneye geldi. Çerkezköy Devlet Hastanesi acil vakalar dışındaki hasta kabulünü durdurdu. Hastanedeki tüm doktorlar yaralılara müdahale ederken, yaralılardan Mustafa Töre’nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

OLAY HAKKINDA BİLGİ ALDILAR

Olayın meydana geldiği inşaat alanına gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz da olay hakkında bilgiler aldı. İnşaatta çalışan işçilerin baret takmamaları da dikkatlerden kaçmadı.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10