O'nun eserini sonsuza kadar yaşatacağız

10 Kasım Atatürk'ün ölüm yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk; övgüye değer birçok üstün me

Tekirdağ 9.11.2014 19:11:00 0
O

ASKERİ BİR DEHADIR

Mustafa Kemal Atatürk’ün ileri görüşlülüğü, irade ve cesareti, azim ve kararlılığı ile dünya tarihinin unutulmaz komutanları arasında yerini almış, askeri bir deha olduğunu ifade eden Yerlikaya “Milleti için sayısız hizmetinin yanında, dünya barışını ve insanlık idealini de daima ön planda tutmuş; bu yönüyle de tüm insanlığın saygısını kazanmıştır” dedi.

BİRÇOK MİLLETE DE ÖRNEK OLDU

Atatürk'ün birçok zorluğa rağmen kazandığı büyük zaferlerle sadece milletin kaderini değiştirmediğini, esaret altında olan birçok millete de örnek olduğunu ifade eden Yerlikaya “Kısa hayatına büyük işler sığdıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizden aldığı destekle yeni ve modern bir devlet kurarak aydınlık yarınlarımızın temellerini atmıştır. Temellerini attığı aydınlık yarınlarımızı inşa ederken de ilke ve idealleri ile milletimize daima ışık olmuştur. Bizlere, özgür ve bağımsız bir millet olarak yaşama onuru kazandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, her zaman sevgi ve özlemle hatırlayacağız. Önderimizin, bize emaneti olan “En büyük eserim.” dediği; laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyetini; ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olarak sonsuza kadar yaşatacağız. Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere karşı da tek yürek olmaya devam edeceğiz. Bu düşüncelerle aramızdan ayrılışının 76’ncı yıl dönümünde, Cumhuriyet'imizin kurucusu, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhu şad olsun” dedi.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10