Türkiye Enduro Şampiyonası 6. ayak yarışlarına katıldılar

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) tarafından Fethiye'de düzenlenen Türkiye Enduro Şampiyonası 6. ayak yarışları sona erdi. Önceki gün sabah saatlerinde yağan yağmura rağmen seyirci ve coşkunun tavan

13.11.2014 18:11:00 0
Türkiye Enduro Şampiyonası 6. ayak yarışlarına katıldılar

Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından Fethiye'de düzenlenen Türkiye Motosiklet Şampiyonası 6. ayak yarışları büyük çekişmeye sahne oldu.

ÇERKEZKÖY’DEN ÜÇ SPORCU KATILDI

Türkiye Enduro Şampiyonasının 6.ayak yarışları Bodrum Fethiye Esenköy Mahallesi’nde birçok motor severin katılımı ile gerçekleşti. Çerkezköy Motosiklet İhtisas Spor Kulübü sporcularından Mehmet Okuyan, Aydın Kafalı ve Cihat Aktaş yarışlara katılarak bu heyecana ortak oldular. Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) ve Fethiye Orman Spor Kulübü tarafından organize edilen şampiyona öncesinde Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi'nde teknik kontroller yapıldı. Daha sonra magazin startı için Beşkaza Meydanı'nda toplanan yarışçılar, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar'ın verdiği start ile ilçe merkezinde tur attı. Fethiye Orman Spor Kulübü'nün destekleriyle Esenköy Mahallesi'ndeki Akdeniz Off Road Park'ta düzenlenen yarışa katılan 80 yarışçı, 2,5 kilometre kros, 6 kilometre enduro ve 950 metre ekstrem testten oluşan parkurda kıyasıya mücadele etti. Yarışta 2 kadın yarışmacının yanı sıra 60 yaş üstü 4 veteran grubu sporcu da parkurlarda ter döktü.

 

 

“BİRAZ ZORLANDIK”

 Şampiyonanın 6.ayağının heyecan verici yarışlara sahne olduğunu kaydeden Çerkezköy Motosiklet İhtisas Spor Kulübü Başkanı Mehmet Okuyan, Çerkezköy’ü en iyi şekilde temsil ettiklerini kaydetti.

Şampiyonada gece başlayan ve sabah erken saatlere kadar devam eden yağış nedeniyle biraz zorlandıklarını kaydeden Okuyan, her şeye rağmen seyircisi bol, güzel bir yarışı sorunsuz bir şekilde tamamladık. Yarışmaya Çerkezköy’den ben, Cihat Aktaş ve Aydın Kafalı katıldı. En iyi dereceyi ise kendi grubunda 47 sporcu arasında 7.sırayı alan Aydın Kafalı aldı” diye konuştu.

VAHAP AKAY’A TEŞEKKÜR ETTİ

Kendilerine destekte bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a sonsuz teşekkür eden Başkan Okuyan “ Yarışlara katılarak eksikliklerimizi gördük. Çok zor etaplardan, kayalıklardan ve alışık olmadığımız coğrafyada düşe kalka yarışlara devam ettik. Elimizden geldiğince yarışı en iyi şekilde bitirmeye çalıştık. Bundan sonra da Türkiye Motosiklet Federasyonun yarış takviminde yer alan yarışlara katılarak büyük başarılar elde etmek istiyoruz. Bizlere maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’a da teşekkür ediyorum” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10