Turizm potansiyeli harekete geçecek

Trakya Kalkınma Ajansı, zengin bağları, yöresel yemekleri, köklü tarihi, göz alıcı doğası ve neşe dolu müziği ile eşsiz güzellikleri bir arada barındıran Trakya'nın, turizm potansiyelini h

Tekirdağ 18.11.2014 17:51:00 0
Turizm potansiyeli harekete geçecek

İLK DURAK TEKİRDAĞ

Tanıtım hamlesinin ilk durağı Tekirdağ oldu. Bölgenin ekonomik, sosyal, kültürel ve turizm istihdamına katkı sağlamak amacıyla kurulan Trakya Kalkınma Ajansı, Trakya’nın sahip olduğu turizm potansiyelini harekete geçirmeyi ve bölgeyi ziyaret eden yerli – yabancı turist sayısını arttırmayı hedefliyor. Bu kapsamda; geçtiğimiz yıl Trakya’nın farklı bölgelerinde faaliyet gösteren 12 butik üreticinin hayata geçirdiği  “Trakya Bağ Rotası Projesi” ile tanıtım hamlesini başlatan Trakya Kalkınma Ajansı tarafından ulusal basın temsilcilerinin katıldığı gezi organize edildi.

YÖRESEL YEMEKLER SUNULDU

Gezide bağ alanlarının yanı sıra bölgenin tarihi ve doğal güzellikleri, yöresel yemekleri, ülke geneline yayılmış müzik kültürü de tanıtıldı. Chateau Nuzun, Umurbey Vineyards, Barbare, Chateau Kalpak bağlarının gezilmesiyle başlayan gezi, geçmişten günümüze gelen lezzetleri açığa çıkaran, yöresel yemekler uzmanı Jülide Başkur’un hazırladığı menüyü tadarak devam etti. Bölgesel ve ulusal yemek yarışmalarda birincilik ödüllerine sahip olan, “Lezzet Hikayesi” bloğunun yazarı Başkur; plaksa, tikvinik, çerviş, shopska gibi Trakya Bölgesi’ne özgü yemekleri sundu. Gezinin ikinci gününde ise, Tekirdağ Tarihi Uzmanı İbrahim Uzun tarafından bölgenin mitolojik tarihi anlatıldı.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10