"Verdiğiniz oyları, hizmetlerimizle helal ettireceğiz"

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 'Hizmet Kervanı'nın 11. Durağı olan Süleymanpaşa'da Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri ve Mahalle Muhtarları ile bir araya geldi

Tekirdağ 19.11.2014 13:41:00 0

11 İLÇENİN ORTAK İSMİ OLDU

Düzenlenen çalıştayda konuşan Albayrak, hizmet kervanının 11. ve son durağını Süleymanpaşa’ya ayırdıklarını ifade etti. 30 Mart seçimlerinden sonra Tekirdağ’ın 11 ilçenin ortak ismi olduğunu ifade eden Albayrak “257 köy 30 Mart'ta köylü olarak yattı 1 Nisan'da mahalleli olarak kalktı. Tüm mahallelerimizle birlikte bir Tekirdağlılık bilincinin oluşması için çalışıyoruz. Tekirdağlıların beklentisi çok büyük çünkü büyükşehir olduk. Bugün 221. Günüm başkanlığa gelişimin. Artık büyükşehir olarak hizmete hazır durumdayız. Ve ne düşünürsek çarpı 11 olarak düşünüyoruz. 11 ilçemizi de düşünüyoruz” dedi.

HER İLÇEYE BİR OKUL

11 ilçeye de birer okul yapacaklarını ifade eden Albayrak “Bununla ilgili Milli Eğitim ile temasa geçtik” dedi. Sistemin oturması, yapılanmanın tamamlanması ve işleyişin sağlanmasının kolay olmadığını ifade eden Albayrak “Muhtarlarımızın ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın gördükleri eksiklikler ve aksaklıklar ve diğer aktaracağınız tüm görüşler bizim için çok önemli” dedi.

KOMİSYON KURULACAK

Tüm mahalle muhtarları ve onların belirleyeceği temsilcilerden oluşacak bir komisyon kuracaklarını dile getiren Albayrak “Tekirdağ’ı birlikte yöneteceğiz demiştik işte bu prensibi hayata geçiriyoruz” dedi. 5 yılın sonunda modern, insanların yaşamaktan keyif aldığı, diğer illere örnek oluşturacak bambaşka bir Tekirdağ’ın ortaya çıkacağını söyleyen Albayrak “Ana hedefimiz Sultanköy’den Hoşköy’e kadar mavi bayrak. Verdiğimiz tüm sözlerin arkasındayız. Bize güvenin. Bizden isteyin. Biz hizmet için buradayız. Artık hizmet zamanı geldi. Biz Her şeye hazırız. Biz sadece hizmet yapacağız. Bizim başka bir iddiamız yok” dedi.

UYUMLU BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da, “Büyükşehirin tüm daire başkanları ile birlikte bir aile ortamı içerisinde uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Süleymanpaşa Belediyesi olarak yapacağımız birçok proje var. Bu projeler için gerekli desteği büyükşehirden almaya başladık, bundan sonra da Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini her zaman göreceğimizden şüphem yok” dedi. TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta ise çalıştayda yaptığı konuşmada, Süleymanpaşa'da gerçekleştirilecek altyapı çalışmaları hakkında genel bir bilgi verdi ve özellikle kanalizasyon, arıtma ve içme suyu konularında önemli projeler için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

SEÇİMLER ARTIK GERİDE KALDI

Albayrak ve beraberindekiler çalıştayın ardından beldeden mahalle statüsüne bürünen Barbaros Mahallesi’ni ziyaret ederek vatandaşlarla görüş alışverişinde bulundu. Amaçlarının sadece ve sadece hizmet aşkı olduğunu dile getiren Albayrak “Seçimler artık geride kaldı. Siyaset artık geride kaldı. Belediye olurken size sormuşlardı belediye olmak istiyor musunuz diye. Ama mahalle yaparken kimse sormadı. Akşam belde olarak yattınız sabah kalktınız mahalle olmuşsunuz. Biz büyükşehir belediyesi olarak bunu telafi edeceğiz” dedi.

KÜÇÜK DEĞİL, BÜYÜK HİZMETLER İSTEYİN

Albayrak “Verdiğiniz oyları yapacağımız hizmetlerle helal ettireceğimizden kuşkunuz olmasın. Barbaros’un ihtiyacı olan hizmetleri yapacak daire başkanlarımla birlikte buradayım” dedi. Hizmet yağmurundan Barbaros’un da nasibini alacağını ifade eden Albayrak “Dünya’nın en büyük limanlarından biri Barbaros’ta yapılıyor. Siz bizden diğer mahallelerde olan tüm hizmetleri isteyebilirsiniz. Hizmet almak sizin en doğal hakkınız. Küçük değil büyük hizmetler isteyin” dedi.

MAHALLELERİ DE ZİYARET ETTİ

Albayrak, beldeden mahalle statüsüne bürünen Karacakılavuz Mahallesi’ni de ziyaret etti. Karacakılavuz Eski Belediye binasında Karacakılavuz Mahallesi sakinleri ile bir araya gelen Başkan Albayrak, tüm mahallelerde önemli çalışmalar yapacaklarını söyledi. Albayrak, belde statüsünden mahalle statüsüne bürünen Banarlı’yı da ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10