Tarihi Kentler Birliği Toplantısı yapıldı

Tarihi Kentler Birliği toplantısı Edirne'de yapıldı. Tarihi Kentler Birliği üyesi olan ve olmayan Trakya'nın tüm kentleri ile Balkan ülkelerinden kültürel ve doğal mirasın korunması alanında Ã

Tekirdağ 24.11.2014 10:59:00 0
Tarihi Kentler Birliği Toplantısı yapıldı

İŞBİRLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, toplantının son derece faydalı geçtiğini ifade ederek “Artık büyükşehir olan Tekirdağ’da, Tarihi Kentler Birliği’nin üyesi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak; gerek tarihi eserlerin korunması gerekse de geçmişimizin izlerini geleceğimize yansıtan kültürel değerlerimizin yaşatılması adına birçok proje hazırladık. Kentimizin tarihi dokusunun gün yüzüne çıkarılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak artık globalleşen Dünya ekseninde kültür köprüleri kurmak, kültürün sınır tanımayan gücünü küresel platformda da açığa çıkarmak için işbirliği yapmak büyük önem arz etmektedir” dedi.

DONANIMIMIZI ARTIRMAK İÇİN BİR ARAYA GELDİK

Albayrak “Bu bağlamda bugün burada Türkiye’den ve Balkanlardan; kültürel ve doğal mirasın korunması alanında çalışan uzmanlar, kentliler, akademisyenler ve yerel yönetimlerin temsilcileri olarak bizler, kentlerimizle ilgili üstlendiklerimiz sorumlulukları paylaşmak ve gerçekleştireceğimiz uygulamalar konusunda donanımımızı artırmak için eğitim seminerinde bir araya geldik” ifadelerini kullandı.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10