CHP'li kadınlar, şiddeti kınadı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar Arası Mücadele Ve Dayanışma Günü dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları yönetimi ve kadınlar dün saat 11.30'da Cumhuriyet Meydanıâ

Çerkezköy 25.11.2014 17:15:00 0
CHP

KADINA ŞİDDETİ KINADI

Kadınlar yaşasın diye meydana çıktıklarını ifade eden CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca “Ülkemizde ve dünyada kadına karşı şiddetin her türlüsünü kınıyoruz. Artık kadına karşı şiddetin son bulmasını istiyoruz. Kadına karşı şiddetinde ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Kadına şiddet gelecek nesillerin yaşamlarını da ya yok etmekte yada köreltmektedir” dedi.

 

 

10 AYDA 255 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

Alaca, artık kadına karşı sevgi ve huzur ortamının yeşermesi için seslerini yükselttiklerini söyledi. Grup adına basın açıklamasını ise Kadın Kolları Sekreteri Kadriye Öztürk okudu. 2014 Türkiye’sinde kadınların, çocukların, emekçilerin öldürüldüğünü ifade eden Öztürk “Kadın cinayetleri, kadın intiharları, taciz ve tecavüz olayları artarak devam ediyor. Kadınlar hiçbir dönem yaşamadıkları kadar baskı ve şiddet altında. 2013’de 237 kadın öldürüldü. 2014’ün ilk on ayında bu sayı 255’e yükseldi. Bunlardan 12 kadın, tehdit edildiği için koruma başvurusu yapmasına rağmen gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle hayatlarını kaybetti” dedi.

 

 

DAYANIŞMA İLİŞKİLERİMİZİ GÜÇLENDİRECEĞİZ

Kadınların evde, sokakta ya da çalıştığı yerlerde kadın oldukları için yaşadıkları baskı, şiddet ve sömürünün arkasında ideolojik bir saldırının olduğunu ifade eden Öztürk “Kadınları yok sayan, onun emeği ve bedeni üzerinde hak iddia eden zihniyete karşı bulunduğumuz her noktada kadın olmak ortak paydasında örgütlenerek ve dayanışma ilişkilerimizi güçlendirerek mücadele edeceğiz” dedi.

Haber / Gülveren VATANSEVER


0282 726 91 91
0282 747 65 10