ÇTSO Trakya'nın en başarılı odası oldu

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın Kasım Ayı Meclis Toplantısı dün saat 16.30'da Meclis Toplantı Salonu'nda Taha Ülker başkanlığında yapıldı. Toplantıya İsmail Akın, Mesu

Çerkezköy 25.11.2014 19:25:00 0
ÇTSO Trakya

DESTEK İSTEDİ

Toplantı öncesi ÇTSO meclisine Halk eğitimi ve eğitim kampüsü projeleri ile ilgili bilgi veren Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay sanayicilerden ve ticaret erbabından destek istedi. Öğlen Yalı Restaurant'ta eğitime katkıda bulunan işadamlarına plaket takdim eden Kaymakam Kubilay, ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva'nın plaketini ise ÇTSO ziyaretinde takdim etti.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın toplantıdan ayrılmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantıda ilk olarak 2014 Ekim Ayı gelir-gider cetvelleri ve mizanı görüşüldü.  İlgili gündem maddesi hakkında ÇTSO Genel Sekreteri Hakan Gel bilgi verdi. Gel, yaptığı bilgilendirmede Ekim ayındaki gelirin 299 bin 769 TL, giderin 94 bin 585 TL, kasa mevcudunun 398. 89 TL, banka mevcudunun bir milyon 40 bin 309 lira, mizan borç ve alacak bakiyenin ise 7 milyon 919 bin 531 TL olduğunu ifade etti. Yapılan bilgilendirmenin ardından oylamaya geçildi. Yapılan oylamada gelir-gider kalemleri oy birliği ile kabul edildi.

 

 

61 BİN TL AKTARIM YAPILACAK

Gündemin ikinci maddesinde ise gider bütçesinde fasıllar arası aktarım görüşüldü. ÇTSO Genel Sekreteri Hakan Gel tarafından yapılan bilgilendirmenin ardından 2014 yılı gider bütçesinde oluşan ihtiyaç nedeniyle yönetim kurulunun 13.11.2014 tarih 65/5 sayılı kararı ile personel ve üyelerin eğitim giderlerine 11 bin TL, organ üyelerinin yurt dışı seyahat giderlerine 50 bin TL aktarım yapılması meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

 YÖNETİM KURULUNA İLETİLECEK

Toplantının bir sonraki maddesinde ise 2015 yılı için üyelere yönelik düzenlenecek olan eğitim konuları hakkında öneriler görüşüldü. Meclis konuyu değerlendirirken, eğitim önerilerinin meslek komiteleri ve komisyonlarda görüşülerek yönetim kuruluna iletilmesi oy birliği ile kabul edildi. İlgili gündem maddesinin görüşülmesinin ardından 2015 yılı için üyelere yönelik düzenlenecek olan yurt dışı fuarları hakkında öneriler görüşülürken, önerilerin meslek komiteleri ve komisyonlarda görüşülerek yönetim kuruluna iletilmesi oy birliği ile karar bağlandı.

 

 

“42 PUAN ALDIK”

Toplantı Genel Sekreter Hakan Gel’in akreditasyon sonucu hakkında bilgilendirmesi ile devam etti. Gel “Şubat 2014’den itibaren TOBB tarafından verilmeye başlanan eğitimler ve Türk Loydu tarafından yapılan değerlendirme ziyareti ile başlayan akreditasyon sürecindeki çalışmalarımız 17.11.2014 Pazartesi günü yapılan değerlendirme ziyareti ile sonucuna ulaştı. 13 başlıktan oluşan denetim sonucunda odamızın 42 puan alarak akredite olduğu kapanış toplantısında tarafımıza iletildi. Puanımız yapılan denetimin TOBB Akreditasyon kuruluna raporlanması ve kurulun belirleyeceği nihai sonuçla netleşecek. Öncelikle bu süreçte odamız personeli olarak bizlere desteğini sürekli olarak veren Yönetim Kurulumuza ve meclis üyelerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

13 BAŞLIK HAKKINDA BİLGİLER VERİLDİ

Akreditasyon denetimde incelenen 13 başlık hakkında meclisi bilgilendiren Gel “Yönetim ve oda, mali yönetim, insan kaynakları yönetimi, iç planlama ve yönetim, haberleşme ve yayınlar, bilgi iletişim teknolojileri, üye ilişkileri, kalite yönetim sistemi, iletişim ağı, politika ve temsil, bilgi danışmanlık ve destek, iş geliştirme ve eğitim, uluslar arası ihracat olarak on üç başlık belirlendi. Bu başlıklardan Yönetim ve Oda/Borsa mevzuatı, mali yönetim ve politika ve temsilde odamız mükemmel, diğer on başlıkta ise yeterli uygulama olarak puan aldı. Akreditasyon denetimleri 3 yılda bir tekrar edilmekte ve odaların gelişimleri yeniden değerlendirilmektedir. Her yıl kendi öz değerlendirmemizi de standart bir format üzerinden yaparak TOOB Akreditasyon kuruluna ileteceğiz. İlk hedefimiz üç yıl sonraki denetimde en azından tüm başlıklarda mükemmel seviyesine ulaşmak, ardından bunları sürekli yaparak sürekli üstün performans statüsünde yer alabilmek olacak” dedi.

 

 

“TRAKYA’NIN EN BAŞARILI ODASI OLDUK”

Bilgilendirmenin ardından konuşan ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva “Yapılan değerlendirmenin ardından Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak akreditasyonda Trakya’nın en başarılı odası olduk. Emeği geçen yönetim kurulu üyelerimize, meclis üyesi arkadaşlarımıza ve bütün çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.  Gündemin altıncı maddesinde ise üyelerin katıldığı Middest 2014 Fuarı hakkında KOSGEB personeli Cansu Boz tarafından sunum yapıldı. Dilek ve temennilerin ardından ÇTSO Kasım ayı meclis toplantısı sona erdi.

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10