"Kapaklı'da okula gidemeyen birçok çocuğumuz var"

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, dün saat 15.30'da Trakya Okul Kıyafetleri İmalatçıları ve Satıcıları Derneği Başkanı Yaşar Yılmaz ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Çerkezköy 27.11.2014 16:59:00 0

5 BİN 600 ÜYEMİZ VAR

Ziyarette konuşan Trakya Okul Kıyafetleri İmalatçıları ve Satıcıları Derneği Başkanı Yaşar Yılmaz, okul kıyafeti satan konfederasyona Vize Giyim, Yaşar Giyim, Egem Giyim, Hasır Giyim olmak üzere ilçede toplam 4 mağazanın üye olduğunu ifade etti. Bölge esnafı olduklarını kaydeden Yılmaz “Türkiye genelinde federasyon olarak 5 bin 600 üyemiz var. Bizler yüzde 100 üreticiyiz. Sattığımız tüm ürünler karşısında velilerimizden çok olumlu tepkiler alıyoruz” dedi.

5 YILDIR FİYATLARDA DEĞİŞİKLİK OLMADI

Trakya Okul Kıyafetleri İmalatçıları ve Satıcıları Derneği olarak güzel projelere imza attıklarını kaydeden Başkan Yılmaz “Konfederasyonumuza bağlı tüm mağazalarımızda fiyatlarımız aynı. Son 5 yıldır da okul kıyafetlerinde herhangi bir fiyat artışı olmadı.  Bu eğitim ve öğretim yılında maddi durumunun yetersiz olduğunu belirlediğimiz 500 öğrencimize kıyafet yardımında bulunduk. Ayrıca ismini vermeyen iş adamlarımız da bizlerin vasıtası ile bin 500 öğrencimizi giydirdi” dedi.

DÜZENLİ OLARAK YAPACAĞIZ

Çerkezköy ve Kapaklı’da önemli bir ihtiyacı karşıladıkları için Trakya Okul Kıyafetleri İmalatçıları ve Satıcıları Derneği Başkanı Yaşar Yılmaz’a ve yönetimine teşekkür eden Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz de “Bu yıl Kapaklı’ya geç geldiğim için bu çalışmayı yapamadık. Ama gelecek yıldan itibaren 500 öğrencimizi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın giydirmesi için gerekli çalışmamızı yapacağız.  Gelecek yıldan itibaren bunu düzenli olarak yapmayı düşünüyoruz” dedi.

ÖĞRENCİLERİMİZE ULAŞMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Kapaklı’da eğitim konusunda mağdur olan çok sayıda öğrencinin bulunduğunu kaydeden Kaymakam Gürbüz “Çok masraf olduğu için okuyamayan birçok çocuğumuz var. Kaymakamlık olarak yapacağımız çalışmalarla birlikte maddi durumu kötü öğrencilerimize ulaşmaya çalışacağız. Ben para vermek yerine kıyafeti yada gıdayı alıp verme taraftarıyım. Bu benim prensiplerim arasında yer alıyor. Çünkü gıda yada kıyafet için verdiğiniz para, bazen bu ihtiyaçların karşılanması için değil de başka ihtiyaçların karşılanması için kullanılabiliyor” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10