Atatürkçüler Tekirdağ'da bir araya geldiler

Atatürkçü Düşünce Derneği Trakya Şubeleri, Pazar günü ADD Tekirdağ Şubesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen eşgüdüm toplantısında bir araya geldi.

Tekirdağ 1.12.2014 17:41:00 0
Atatürkçüler Tekirdağ

ANCAK GÜÇLÜ DEVLETLER YAŞAYABİLİR

Toplantıya ADD Genel Başkan Yardımcıları Tolga Akgün, H.Emere Altınışık, Genel Sekreter Öner Tanık, GYK Üyesi Bölge Sorumlusu İsmail Bilgi, Bilim-Dayanışma Kurulu Üyesi Melek Esmer, ADD Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Çerkezköy, Çorlu, Keşan, Muratlı, Uzunköprü, Lüleburgaz, Saray, Hayrabolu, Malkara, Babaeski, Şarköy, Marmaraereğlisi, Vize ve İpsala Şubeleri katıldı. Oybirliği ile alınan toplantı sonuç bildirgesi kamuoyu ile paylaşıldı. Bildirgede, coğrafyaların, ülkelerin kaderlerini, hassasiyetlerini, komşularının tavırlarını hatta dostlarını ve düşmanlarını belirlediği ifade edilirken, “Ülkemiz enerji kaynaklarının bulunduğu bir coğrafyada, dolayısıyla enerji yollarının kesiştiği bir noktadayız. Böyle bir coğrafyada ancak, ulusal birliğini sağlamış güçlü devletler yaşayabilir” denildi.

CUMHURİYET KURUMLARINI ELE GEÇİRMEYE ÇALIŞIYOR

Türk ulusunun ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyerek başlattığı Kurtuluş Savaşı’ndan zaferle çıktığı ve bu başarıyı ulusal birliğini sağlayarak ulusal gücüne inanarak elde ettiği vurgulanan bildirgede “Ulusal birliğinin sağlanması ve ulus devlet olmayı Lozan’da tüm dünyaya onaylatmıştır. Ülkemiz çağdaş bir cumhuriyet olmuştur. Pusuda bekleyen irtica ve bölücülük uykusundan uyandırıldı. Cumhuriyet kurumlarını ele geçirmeye çalışıyor” denildi.

İNSAN HAKLARINA AYKIRI DİYE KARAKIYORLAR

Bugün bir karşı devrim olduğu, ulusal emperyalistler ile içteki bölücülerin cumhuriyetle hesaplaştığı belirtilen sonuç bildirgesinde “Biz ulusseverlere ülkemizi tehlikelere karşı koruma görevi verişmiştir. Bugün iktidarda bulunanlar kendilerini demokrat sayanlar, ülkeyi bölmeyi ‘ileri demokrasi’ diye yurttaşlara yutturmaya çalışanlar, cumhuriyet döneminde ülkenin bölünmesi için ayaklananların itibarını geri vermeye çalışıyorlar. Cumhuriyet döneminde ülkenin birliği ve bütünlüğü için başlatılan isyanları önlemeyi, bugün insan haklarına aykırı diyerek karalıyorlar. Ülkeyi yönetenler, ülkeyi bölmeye çalışan bir bölücü başı ile adeta pazarlığa oturdular. Güya demokrasi adına ona bir sekretarya vermeye hazırlanıyorlar” denildi.

SOKAKLARDA SERBESTÇE DOLAŞABİLİYORLAR

Ordunun, hükümet tarafından etkisizleştirilmek istendiği ifade edilen bildirgede “Asker kışlasına çektirilmiş, teröristler sokaklarda serbestçe dolaşabiliyor. Teröristler o kadar azdırılmış ki, askerin kışlasındaki bayrağı indirme cesaretini kendilerinde buluyorlar. İşin en acı yanı ise İçişleri Bakanının kamu güvenliğini sağlayamadıklarını itiraf etmesidir. Atatürkçülere düşen görev Atasının düşüncelerini tüm gücüyle savunmak, bu düşünceleri halka benimsetmektir. Önümüzdeki seçimlerde ülkemizin çağdaşlaşması için çalışacak siyasilere yön vermektir. Ülke yönetiminde Atatürkçü, çağdaş, dürüst, ilkeli, sözüne güvenilir kişilerin görev almaları yoluna ilgilileri uyarma görevini yerine getirmeliyiz. Atatürkçüler, Atatürk2ün ışıklı yolundan hiçbir koşulda ayrılmazlar” ifadelerine yer verildi.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10