Başarıya giden yol, düzenli çalışmaktan geçer

Çerkezköy Müftülüğü, Kadın Hakları Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenledi. Etkinlikler dün saat 10.00'da Yazar Ayten Durmuş ve Eğitimci Türkan Bakacak'ın katıldıÄ

Çerkezköy 5.12.2014 16:14:00 0
Başarıya giden yol, düzenli çalışmaktan geçer

PANEL DÜZENLENDİ

İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen panele Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna ve Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Gökhan Baş ile öğrenciler katıldı. Panelde konuşan Eğitimci Türkan Bakacak, İmam Hatip Okulları ile ilgili konuştu. Bu çatı için 2 tarafında da çok uğraştığını söyleyen Bakacak “Bir taraf yapılması için, diğer taraf ise yıkmak için çaba gösterdi” diye konuştu. Bakacak, 19 yıl boyunca İmam Hatip çatısı altında çalıştığını belirtti. Çocukların çoğunun kendi istekleri ile değil de ailelerinin yönlendirmesi ile İmam Hatip okullarına geldiğini söyleyen Bakacak “Fakat ne hikmetse notu en zayıf olan öğrencilerin bile İmam Hatip’ten mezun olduktan sonra çok iyi yerlere geldiklerine şahit oldum”

HİÇBİR ŞEY İNSANLARI DÜZENLİ ÇALIŞMAKTAN DAHA FAZLA GELİŞTİREMEZ

Bakacak, başarıya giden yolun düzenli çalışmaktan geçtiğini de vurguladı. Hayatta hiçbir şeyin insanları düzenli çalışmaktan daha fazla geliştiremeyeceğini vurgulayan Bakacak “Mesela Arapça öğrenmek isteseniz, günde 2 kelimenin anlamını öğrenemez misiniz? Günde 2 kelime öğrenseniz senede 730 kelime yapar. Bu da ortaokulu bitirene kadar 2 bin 190 kelime öğrenmeniz anlamına gelir” dedi.

PANELLER DEVAM ETTİ

Etkinlikler saat 13.00’da da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda müftülük personelleri ve din görevlilerinin eş ve çocuklarına yönelik düzenlenen panelle devam ederken, “Öncü-Örnek Kadınlar ve Kur’an” konulu panelin ardından saat 16.00’da da Çerkezköy İmam Hatip Lisesi öğrencileri için “Kişilik İnşası ve Kur’an” konulu panel düzenlendi. Panele konuşmadı olarak Yazar Ayten Durmuş ve Eğitimci Türkan Bakacak katıldı.

Çerkezköy Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10