Okul için büyükşehirden onay bekleniyor

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla dün saat 11.00'da Müjgan-Serkan Özel Eğitim Uygulama Merkezi'ni ziyaret eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, engelli öğrencilerle bir araya g

Çerkezköy 5.12.2014 16:48:00 0
Okul için büyükşehirden onay bekleniyor

ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

Okul Müdürü Serdar İş, Müdür Yardımcısı Rızvan Öztürk, İş Atölyesi öğretmeni Muzaffer Arslan, Okulu yaptıran Çerkezköylü hayırsever çift Müjgan - Serken Karagöz çiftinden okula ilişlkin bilgiler alan Başkan Akay, atölyeleri de gezerek incelemelerde bulundu. İş atölyesindeki incelemelerinde öğrencilerin Atatürk portresi ve İstanbul sülieti çalışması Vahap Akay’ın ilgisini çekti. Engellilerin her zaman hatırlanması gerektiğini söyleyen Başkan Akay “Bugün burada çok duygulu anlar yaşadım. Engelliler derneği ve Engelliler okulunun ne kadar önemli olduğunu gezip görünce önemini anlıyoruz” dedi.

ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA HAZIRIZ

Trakya’da bölgesinde Tekirdağ, Çorlu ve Çerkezköy’den başka yerde engelliler okulunun olmadığını söyleyen Akay “Bu okulda okul müdürümüz ve yardımcıları öğretmenlerimizin cefakarca ve fedakarca görev yapıyorlar. Biz Çerkezköy Belediyesi olarak bu okulumuza ve da elimizden geleni yapmaya hazırız” diye konuştu. Çerkezköy’de engelli öğrencilere yönelik ikinci okulun yapılması için kaymakamlıkla birlikte çalışma başlattıklarını ifade eden Akay “Okul yeri için şu an Fevzipaşa Mahallemizde TREDAŞ hizmet binasının arka tarafında bulunan arsayı okul yeri için tahsis ettik ve bu talebimizi Büyükşehire bildirdik. Oradan gelecek onayı bekliyoruz” dedi.

ÖRNEK OLMASINI İSTİYORUZ

Bu ay içinde onayın gelmesini beklediklerini söyleyen Akay “Onay gelirse Ocak ayı içerisinde de proje çalışmaları yapılır” dedi. Bu konuda her hangi bir sıkıntının olmadığını söyleyen Akay, “Umarım Şubat yada Mart ayı içinde de masaya oturur hale geliriz ve ilkbaharda da başlarız” dedi.  Hayırsever Müjgan-Serkan Karagöz çifti de okul yaptıran hayırseverler olarak bizim reklama ihtiyaçlarının olmadığını, ilçedeki diğer hayırseverlere örnek olmak istediklerini belirtti. Karagöz çifti, sanayicilerin de Çerkezköy’e okul yaptırmasını istediklerini dile getirdi.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10