AK Parti ilçe başkanlığına adaylığını açıklayan Mehmet Can Danyeli:

Adaylığımı kimse engelleyemez

Çerkezköy 5.12.2014 17:14:00 0
AK Parti ilçe başkanlığına adaylığını açıklayan Mehmet Can Danyeli:

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay’ın Çerkezköy’de Pazar günü yapılacak olan kongrede seçime Abdullah Öge ile gidileceğini açıklamasının ardından Mehmet Can Danyeli’nin de adaylığını açıklaması krize neden oldu.

ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Daha önce sosyal medya üzerinden açıklama yaparak, açıklanacak olan adayın İstanbul'da mülakata giren Hasan Karaca yada Reşat Bahar olması halinde birlikte çalışmaya hazır olduğunu, ancak mülakat harici partide hiç bir emeği geçmeyen biri açıklanırsa ekibiyle birlikte kongrede ikinci liste çıkaracağını söyleyen İlçe Gençlik Kolları Eski Başkanı Mehmet Can Danyeli, dün saat 15.00’da parti binasında açıklama yaparak adaylığını açıkladı.

BAHAR DA YALNIZ BIRAKMADI

Açıklama sırasında İlçe Başkanı Reşat Bahar, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Halit Er, Kamil Çetintaş ve Ahmet Yıldız da Mehmet Can Danyeli’yi yalnız bırakmadı. 25 yaşında biri olarak Türkiye’nin en genç ilçe başkanı ünvanını Teşkilatlanma başkanı Süleyman Soylu’dan devralacağına inandığını ifade eden Danyeli “Kongre için yönetimimizi oluşturduk. Sürecin sağlıklı devam etmesi için yönetim listemi, kongre gününde açıklayacağım. Ancak kısaca aktarabilirim ki bu güne kadar partinin kademelerinde kuruculuk dahil görev yapmış, hatta mevcut yönetimlerin bazı kademelerinde hala görev yapan kimseler listemdedir” dedi.

NEDEN ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI

Kongrenin bir demokrasi yarışı olduğunu söyleyen Danyeli, aday olma gerekçesini de şu sözlerle açıkladı: “Gençlik kolları başkanlığı görevini ekibimle birlikte layıkıyla tamamladık. Artık gençlik kolları namına yapılacak her hangi bir şey kalmadığına inandığım için aday oluyorum. Merdivenler dahi basamak basamak çıkılırken, gençlik kolları sonrası aynı basamakta beklemek halkımız için oluşturacağımız projeleri yansıtmak manasına gelirdi bunu yapmak istemedim”

AMACIM PARTİYİ BÖLMEK DEĞİL

Danyeli, kimsenin adayı olmadığını vurgulayarak “Haklı davanın adamıyım. Geçmişimin temiz, geleceğimin teminat altında olduğunu bugünümün ise şerefli şekilde dimdik ve doğru olduğunu söylemek istiyorum” dedi. AK Parti tüzüğünde ‘Seçilme yetersizliğine sahip partili her üye, yer kaydı aranmaksızın kongrede yapılacak seçimlerde aday olabilir veya aday gösterilebilir’’ ifadelerinin yer aldığını söyleyen Danyeli “Genel merkezimizin tüzükte bana verdiği hak vasıtasıyla aday oluyorum ve bunu kimseler engelleyemez” dedi. Danyeli, seçimde üyeler arasında ayrılık çıkabileceğini fakat bunun partiyi ikiye bölmek anlamına gelmediğini dile getirerek “Amacım kesinlikle ve kesinlikle partiyi ikiye bölmek değil” dedi.

KİMSE BUNUN AKSİNİ İDDİA EDEMEZ

‘Aday çıkarsan parti ikiye bölünür’ şeklindeki eleştirilere de cevap veren Danyeli, parti üyelerinin ve delegelerin demokrasi kültürüne, bu eleştirileri yapanlardan daha çok vakıf olduğunu ifade etti. AK Parti’nin Türkiye’de hak ve özgürlüklerinin savunuculuğunu üstlenen bir parti olduğunu dile getiren Danyeli “Ben aday çıkıyorum diye delegeler yahut üyeler arasında sadece seçim noktasında bir ayrılık çıkabilir. Ancak yeni Türkiye’nin inşasında hem fikir hem de kader birliğimiz vardır. Kimse bunun aksini iddia edip söyleyemez” dedi.

ASIL OLAN SEÇMENDİR

Asıl olanın seçmen olduğunu söyleyen Mehmet Can Danyeli “Seçmenin kararına saygı göstermezsek delegenin sesini ve üyenin sesini dinlemezsek geçen dönem il genelinde yerel yönetimler noktasındaki başarısızlığımızı tekrarlamış oluruz” dedi. Genel Merkez tarafından aday olarak açıklanan Abdullah Öge’yi de rakip olarak görmediğini dile getiren Danyeli “Abdullah Öge bir büyüğümdür ve onu rakip olarak görmüyorum. Parti bir yüktür, dava yükü ben sırtlanmak istiyorum, taşın altına elimi ben koymak istiyorum diyen kişiler birbirine rakip değildir” dedi.

İDDİALI KONUŞTU

Seçim için iddialı konuşan Danyeli “Seçimi kazanacağımızı göreceksiniz. Sonrasında ise hep birlikte el ele Çerkezköy’de AK Parti’nin geleceği için beraber hep birlikte çalışacağız” dedi. Siyasette kendi isteklerini yapmayacak kişileri hiç kimsenin başkan olarak görmek istemeyeceğini dile getiren Danyeli “Abdullah Öge 10-15 günlük bir partili. Oysa ben ve babam yıllardır partiliyiz. Biz partiye birileriniz zarar vermesini yada menfaatleri için kullanmasına kesinlikle karşıyız. Kendi menfaatleri için partiyi kullananlar partiye zarar verir” derken, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar da kongrede Mehmet Can Danyeli’yi destekleyeceğini açıkladı.

BAHAR DA DESTEK VERDİ

“Bir ay önce Tuncay Yegin adaylığını açıkladığında biz onun yanında yer alacağımızı belirtmiştik. Ancak sonra adaylıktan çekildi” diyen Bahar, şimdi Mehmet Can Danyeli’yi destekleyeceğini söyledi. Aday sayısının 2’ye de 5’e de çıkabileceğini söyleyen Bahar, bunun demokratik bir yarış olduğunu söyledi.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10