Anadolu Ateşi Çerkezköy'de yandı

Kaynağını Anadolu'nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihinden alan, hemen hemen her yöreden derlenmiş yüzlerce halk dansı figürü ve halk müziğini içinde barındıran özgün bir proje

Çerkezköy 12.12.2014 11:37:00 0
Anadolu Ateşi Çerkezköy

GÖSTERİLERİ İLE BEĞENİ TOPLADILAR

Anadolu’nun binlerce yıllık sevgi, kültür ve tarih mozaiğinin barışla harmanlanan ateşini tüm dünyaya tanıtmayı hedefleyen, bugüne kadar yapılan yurtdışı turneleri ve tanıtım çalışmalarıyla dünyanın sayılı dans toplulukları arasında gösterilen Anadolu Ateşi, Çerkezköy’deki gösterileri ile beğeni topladı.

 

 

BİRÇOK PROJEYE İMZA ATTIK

Program öncesi konuşan Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu “Sosyal sorumluluk çerçevesinde birçok projeye imza attık” dedi. Bölge için daha neler yapabileceklerini düşünürken, ‘Konferans Salonu’ fikrinin ortaya çıktığını belirten Sarıoğlu, Trakya’da çok amaçlı bir konferans salonu olmadığını, bunun ilkini yapmanın kendilerine kısmet olduğunu söyledi. Sarıoğlu, Konferans Salonu’nu senede bir gün kongre yapmak için inşa etmediklerini dile getirdi. Burayı, çeşitli sosyal etkinlikler yapılması için Çerkezköy ve Kapaklı halkının hizmetine açtıklarını söyleyen Sarıoğlu “İnşallah burada nice güzel etkinlikler yapılacak” dedi.

 

 

KIYMETİ BİLİNMELİ

Trakya’da böyle bir konferans salonu olmadığını söyleyen Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya da Bölgemize böylesine güzel bir eser kazandırdıkları için Ömer Sarıoğlu nezdinde tüm Çerkezköy OSB yönetimine ve sanayicilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Anadolu Ateşi’ni dünyada tanımayan yok. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fikri Işık’ın da katılımıyla gerçekleşen açılışta Canan Anderson’u doya doya dinleme imkanımız olmamıştı” diyerek bu akşam kendilerini dinleme şanslarının olacağını belirtti. Çerkezköy OSB Konferans Salonu’nun kıymetinin bilinmesi gerektiğini ifade eden Yerlikaya, diğer 8 yeni OSB’nin de bu gibi projeler yapmasını temenni etti.

 

 

 

KEMAN DİNLETİSİ SUNULDU

Konuşmaların ardından dünyaca ünlü Keman Virtüözü Canan Anderson yaklaşık yarım saat süren keman dinletisi ile beğeni topladı. Kemanıyla yabancı eserleri çalmaktan büyük keyif aldığını söyleyen Anderson, “Fakat hiçbiri, bizim kültürümüzden eserleri çalarken yaşadığım hazzı bana vermiyor” dedi. Keman dinletisinin ardından 93 ülkede gösteri yapan Anadolu Ateşi gösterilerini sundu. Gösterileri beğeniyle izleyen kalabalık, programın sonunda Anadolu Ateşi’ni ayakta alkışladı.

 

 

DAVETLİLER KATILDI

Çerkezköy OSB Konferans Salonu’ndaki organizasyona Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Vali Yardımcısı Mustafa Yel, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Çerkezköy Emniyet Müdürü Murat Ogan, Kapaklı Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Çerkezköy OSB Yönetimi, sanayiciler ve davetliler katıldı.

 

 

35 MİLYONU AŞAN İZLEYİCİYE ULAŞTI

Anadolu’nun zengin kültürünü, dansın büyüsünü görsel bir şölenle sahnelere taşıyan Anadolu Ateşi Çin Halk Parlamento Binası’nda sahne alan ilk dans topluluğu oldu. Karadeniz Ereğli’sinde 400 bin kişi tarafından ayakta izlenen ve tek görkemli şölen olma özelliği ile Guiness Rekorlar Kitabına aday gösterilen Anadolu Ateşi, 2300 yıl sonra Bodrum Antik Tiyatrosu’nda da sahne alan ilk dans topluluğu oldu. 3 Mayıs 2001 tarihinden bu yana yurtiçi ve yurtdışında yaklaşık 35 milyonu aşan izleyiciye ulaştı.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10