Akay: Başarı için ön seçim gerekli

Kasım ayında Kapaklı'da toplanan Cumhuriyet Halk Partisi'nin Tekirdağ'daki ilçe kadın kolları başkanları ve yönetimlerinin Aralık ayı toplantısı da dün Çerkezköy'de gerçekl

Çerkezköy 12.12.2014 16:24:00 0
Akay: Başarı için ön seçim gerekli

BAŞKANLAR ÇERKEZKÖY’DE BULUŞTU

Saat 13.00’de Gabralı Otel’de düzenlenen toplantıya CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Marmara Sorumlusu Gülay Tülüş, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Ayfer Dönmez ve Funda Serfiçe,  CHP Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Ormancı, Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Mediha Uğurlu, Çorlu Kadın Kolları Başkanı Adviye İşbuyuran, Süleymanpaşa Kadın Kolları Başkanı Sabiha Önder, Şarköy Kadın Kolları Başkanı Nilgün Güray, Muratlı Kadın Kolları Başkanı Gülbahar Nurtekin, Ergene Kadın Kolları Başkanı Emine Turgut ile il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı.

“ONUR DUYULACAK BİR EKİBİMİZ VAR”

Toplantıda konuşan CHP Kadın Kolları Marmara Sorumlusu MYK üyesi Gülay Tülüş, başarıların bir tesadüf olmadığını ifade ederek “CHP Tekirdağ’da 12-0 yaptı. Bu başarıda kadınların da rolü çok büyük. Gerçekten onur duyulacak bir ekibimiz var. Tekirdağ’ın bu çalışma sistemini Türkiye’nin belli yerlerinde görmüyorum. Her şey çalışma ile olur. Ben de sizlere gerçekleştirmiş olduğunuz çalışmalardan ötürü çok teşekkür ediyorum” dedi.

“TAVANA DEĞİL, TABANA İNMEYE ÇALIŞTIK”

Bu gibi toplantılarda ilçelerde bulunan yönetim kurulu üyelerinin birbirini daha iyi tanıma fırsatı olduğunu kaydeden Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca da“ Cumhuriyet Halk Partisi kadrolarında yer aldığım için çok mutluyum. CHP’de dik durmayı, devrimlerin nasıl olduğunu öğrendim. Biz bir sene önce genç ve dinamik bir başkan ile yola çıktığımızda herkes olmaz diyordu. Yağmur, çamur demeden evlerin kapılarını üç kez gittik. Biz o zamanki mevcut belediyeyi eleştirmeden sadece bizim başkanımızın projelerine bakın dedik. Tavana değil, tabana inmeye çalıştık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün torunları olmak da böyle bir onurdur. Unutmayınız ki siyasette kadınlar olduğu sürece her şey değişebilir” dedi.

“FİKİR VE PROJELERİNİZE AÇIĞIZ”

CHP Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Ormancı ise her ay bir ilçede toplantı yapıp kadın kolları üyeleri ile bir araya geldiklerini belirterek “Sizlerin isteklerini, dileklerini ve fikirlerinizi genel merkezimize bildirmeye çalışıyoruz. Kadın Kolları olarak bütün mahalleleri dolaşıp ihtiyaçları da tek tek not alacağız. Sizlerin her zaman fikir ve projelerinize açığız” dedi. Diğer İlçe Kadın Kolları Başkanları da Kasım ayında yaptıkları faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

“HER ZAMAN MUTLU EDİYOR”

Partiye yürekten annelik gücü katan kadınlara teşekkür eden CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir de “Tekirdağ’da 30 Mart’ta gerçekleştirdiğimiz 12’de 12 sizlerin başarısıdır. Kadın kollarımızın çalışmalarını izlemek ve görmek bizleri her zaman mutlu ediyor. Kadın Kollarımızın böyle dayanışma toplantıları yapıp sorunları paylaşmaları da örgütlerimizin hoşuna gidiyor. Bizler sizlere her zaman inanıyoruz ve yanında olacağız” dedi.

“KADINLARIMIZIN BAŞARISIDIR”

Toplantıda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise 30 Mart seçimlerinden sonra Çerkezköy’ün CHP iktidarına kavuştuğunu ifade etti. Akay “Bu gurur hepimizindir. Ancak Tekirdağ’ın ve Çerkezköy’ün başarısı kadınlarımızındır. Bizlerle kar kış yağmur demeden kapı kapı dolaşan kadınlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Kadınlarımızın her zaman siyasette önemli bir yeri var” diye konuştu.

“ÖRGÜTSÜZ OLMUYOR”

30 Mart yerel seçimlerindeki tarihi başarıyı herkesin görmesi gerektiğini kaydeden Akay “30 Mart’ta Tekirdağ 12’de 12 yaparak büyük başarı elde ettik. 30 Mart tarihinden itibaren Cumhurbaşkanlığı seçimlerini heyecansız ve örgütsüz yaşadık. Artık gerçeği görmemiz lazım. Cumhuriyet Halk Partisi’nde başarı ve siyaset örgütsüz olmuyor. Örgüte sahip çıkmamız gerekiyor. CHP bu dönemde yeni iktidar hedefi ile yola çıkıyor. Örgütü kenara atarak değil, örgütünü arkasına alarak hareket etmelidir” dedi.

“CHP İKTİDARINA İHTİYAÇ VAR”

30 Mart seçimleri öncesinde ön seçimle aday olduğunu ifade eden Akay “Ön seçimi kazanarak da belediyeyi aldım. Önümüzdeki süreçte CHP’nin iktidarı için Tekirdağ’da başarı için ön seçim gereklidir. Bu konuda çok fazla net konuşuyorum. Tekirdağ’ın ön seçimle güçlü bir iktidara ihtiyacı vardır. Yerel seçimlerde iktidarı istiyorsak bu örgütün ön seçime ihtiyacı gerçekten var. Önümüzdeki süreçte hepimiz elimizi taşın altına koyacağı bir seçim yaşayacağız. Bu dönemde yüzde 100 başarı sergilemek ve milletvekili sayısını daha da yukarı çıkartmak zorundayız. Türkiye’nin Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına ihtiyacı var” dedi. Resmi olarak milletvekili aday adaylığını açıklamayan CHP Çerkezköy Belediye Eski Başkan Adayı ve İlçe Eski Başkanı Metin Dönmez’in de toplantı salonuna ‘milletvekili aday adayı’ olarak çelenk göndermesi de dikkatlerden kaçmadı. 

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10