Öztrak: Başbakan millete doğru bilgiler vermeli

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak'ın Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bütçe konuşmasında yanlış bilgiler verdiğini iddia etti.

Tekirdağ 14.12.2014 17:09:00 0
Öztrak: Başbakan millete doğru bilgiler vermeli

BAŞBAKAN DOĞRU BİLGİLER VERMEK ZORUNDA

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Öztrak “Bir Başbakan, Bütçe müzakereleri gibi ciddi bir yasama faaliyetinde Meclise ve millete doğru bilgileri vermek zorundadır” dedi. Başbakan Davutoğlu’nun 2015 Merkezi Yönetim Bütçe Konuşmasındaki yanlışları değerlendiren Öztrak “Adına demokrasi denen ve milli iradeye saygı duyulan rejimlerde, Başbakanlar Yasama organına doğru bilgileri vermek zorundadır. Başbakan Davutoğlu, 2015 Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu görüşmelerinde, bu kurala uymamıştır. Başbakan’ın konuşması TBMM’de deyim yerindeyse adeta bir yalan rüzgarı estirmiştir.

 TÜRKİYE’Yİ DURGUNLUK SARMALINA SOKTU

Başbakanın “Ak Parti iktidarı öylesine bir siyasi basiret ve liderlik gösterdi ki 1990’lı yıllarda genişleyen dünya ekonomisi karşısında daralan Türk ekonomisinin yerini küresel krize rağmen büyüyen Türkiye ekonomisi aldı” ifadesinin yanlış olduğunu iddia eden Öztrak “AKP Türkiye’yi durgunluk sarmalına soktu. Başbakan’ın eleştirdiği 1990-1999 döneminde dünya ekonomisi her yıl ortalama yüzde  3,1 büyürken, Türkiye ekonomisi her yıl ortalama yüzde 3,9 büyümüştür. Buna karşın küresel krizin başladığı 2008 ile 2014 yılları arasında dünya ekonomisi ortalama yüzde  3,2 büyürken, Türkiye ekonomisi de yüzde 3,2 büyüyebilmiştir. Kaldı ki küresel krizin merkezinde olan ABD ekonomisi 2009’da yüzde 2,8 daralırken; Türkiye ekonomisi aynı yıl yüzde 4,8 daralmıştır” dedi. Öztrak “Rakamlar AKP’nin küresel kriz esnasından ve sonrasında siyasi basiretini değil, olsa olsa beceriksizliğini ortaya koymaktadır. Ayrıca, AKP’nin son 7 yıllık performansı ekonomiyi ciddi bir durgunluk sarmalına sokmuştur” açıklamasını yaptı.

 EKONOMİDE ÜST SIRALARA TAŞIYAMADI

Başbakanın “Ve ekonomimizi-ki burada sadece Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak değil, G20 Dönem Başkanı olarak konuşuyorum- dünya ekonomisiyle yarışır hale getireceğiz. Kılıçdaroğlu ‘Eskiden de G20 ülkeleri arasındaydık’ diyor. Biz iktidara geldiğimizde 26’ıncıydı Türkiye” ifadesinin de yanlış olduğunu iddia eden Öztrak “AKP Türkiye’yi ekonomide üst sıralara taşıyamadı. G-20 dönem başkanı olmakla övünen Başbakan, G-20’nin 1999’da kurulduğundan haberdar değildir. Türkiye 1999’da,  57. Hükümet döneminde, G-20’nin üyesi olmuştur. AKP, siyasette bir cenin bile değilken Türkiye G-20’nin üyesi olmuştur. Yine Başbakan Türkiye ekonomisinin 2002’de kaçıncı sırada olduğu konusunda da Meclis Genel Kurulunu yanıltmaya çalışmıştır” dedi.

 Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10