Vatansızlığa, bayraksızlığa tahammülümüz yok

2 günlük Trakya programını Çerkezköy'den başlatan Ülkü Ocakları Eğitim Ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, T Haber TV ve Radyo Haberde yayınlanan Gündem Özel programında gaze

Çerkezköy 15.12.2014 14:49:00 0
Vatansızlığa, bayraksızlığa tahammülümüz yok

TEMEL İLKEMİZ GENÇLİĞİN EĞİTİLMESİ

Türkiye’nin her yerini karış karış gezdiğini söyleyen Kılavuz “Türk gençliğinin sorunları ile ilgileniyorum. Türk gençliğinin gelişmesini, sağlıklı bir şekilde ilerlemesini gerçekleştirmek adına üzerimize düşeni yapıyoruz. Arkadaşlarımızı ocak başkanlarımızı yerinde ziyaret ediyoruz, tavsiyelerimizi dile getiriyoruz” dedi. Ülkü Ocakları denince akla ilk eğitimin geldiğinin ifade eden Kılavuz “Bizim Ülkü Ocakları olarak temel ilkemiz gençliğin eğitilmesidir. Temel ilkemiz gençliğin Türklük bilinciyle, Türklük şuuruyla, islam ahlakıyla nitelikli, donanımlı bir şekilde her alanda nitelikli olarak yetişmesini sağlamaktır” dedi.

 

 

ÜLKÜ OCAKLARI EĞİTİM YUVASIDIR

Ülkü Ocaklarının eğitim ve kültür yuvası olduğunu söyleyen Kılavuz “Ülkü Ocakları ilim, ahlak esasında gençliğin yetiştiği adreslerdir. Yaklaşık yarım asırdır hizmetini devam ettiren kutlu yuvadır. Ülkü ocakları ile ilgili bir tanımlama yapmak gerekirse Ülkü Ocakları alimler tekkesi kadar kutsal, peygamber ocağı kadar mübarek, asker ocağı kadar disiplinli yerlerdir. Ülkü ocakları Türk milletinin gözbebeğidir, Türk milletinin gençlik aşısının vurulduğu yerlerdir” dedi.

GENÇLER BİRÇOK TEHLİKE İLE KARŞI KARŞIYA

Gençliğin birçok tehlike ile karşı karşıya olduğunu vurgulayan Olcay Kılavuz “En büyük tehlikelerden biri eğitimsizlik, beraberinde uyuşturucu belasıdır. Yaradılış gayemiz, kendimize, milletimize olan sorumluluğumuz git gide unutuluyor. Bilgili insanı sağlamaktır bizim anlayışımız. Gençlerimiz şuurlu bir şekilde yetişmesi, kendini iyi bir şekilde geliştirmesi için eğitimle daha fazla meşgul olmalı. Okulun dışında kalan zamanlarda da her alanda kendini nitelikli bir şekilde yetiştirmelidir” diye konuştu.

UYUŞTURUCUNUN VARLIĞI HAD SAFHAYA ULAŞTI

Son dönemlerde uyuşturucunun varlığının has safhaya ulaştığına dikkat çeken Kılavuz “Bunu terörden daha tehlikeli bir zarar verici unsur olarak düşünüyorum. İstanbul’un bir lisesinde, lise son sınıf öğrencileri arasında yapılan ankette öğrencilerin yüzde 11.4’ünün uyuşturucu kullandığı ortaya çıktı. Evvela gençliğin sağlıklı olması gerekir. Daha sonra geleceğimizle ilgili umutlu olmamız gerekir. Bugün gençliğimiz kanlarındaki temizliği zehirle pisletirlerse geleceklerini karartırlar. Her gün birçok gencimiz hayatını kaybediyor. Son dönemde ismini belirtmek istemediğim bir uyuşturucu maddesi söz konusu” dedi.

UYUŞTURUCUYA SAVAŞ AÇTIK

Ülkü Ocakları olarak uyuşturucu ile mücadele kapsamında yaptıkları çalışmalara da değinen Kılavuz “Ülkü Ocakları olarak 2 aylık bir hazırlık aşamasından sonra her yerde ‘Cehalet’ adı altında tiyatro sahneleniyor. Bir gencin nasıl hayatını berbat ettiğini, ailesinin huzurunun nasıl kaçtığını, geleceğini nasıl bitirdiğini gösteren bir tiyatro sahneliyoruz. Tiyatronun dışında sağlık yürüyüşleri yapıyoruz. Bununla beraber yine emniyetin ilgili birimleri ile uyuşturucu ile mücadele eden sivil toplum kuruluşlarıyla iç içe, karşılıklı bir şekilde çalışma yapıyoruz. Türkiye’nin her yerinde uyuşturucuya savaş açtık. Uyuşturucu ile mücadele platformu sağlanmış durumda. Gençliğimizi bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Gençlerimiz Türk milletinin yarınlarının kurtuluşudur. O yüzden bu konunun üzerinde önemle duruyoruz” dedi.

TÜRKMENELİ’NE TÜRK’ÜN ELİNİ UZAT

Kerkük ile ilgili de konuşan Olcay Kılavuz, “Irak’ta IŞİD terör örgütü denen bir bela türedi. Bölgede binlerce insan mağdur oluyor, hayatını kaybediyor. Özellikle Türkmen soydaşlarımız hunharca katledilmekte ve yaşadıkları bölgeler yakılmakta. Biz dünya Türklüğünün mutluluğu ile mutlu olan insanlarız. Sadece kendi mutluluğumuzu görüp de mutlu olan insanlar değiliz. ‘Türkmeneli’ndeki soydaşlarımızın sesine ses verip zulme sessiz kalma’ diyerek, liderimiz Devlet Bahçeli öncüğünde ‘Sen de doyur sen de giydir’ adı altında ‘Türkmeneli’ne Türkün elini uzat’ kampanyası başlattık” dedi.

KERKÜK’TE SOYDAŞLARIMIZ YALNIZ

25 Haziran itibari ile 10 gün yardım kampanyası düzenlediklerini ifade eden Kılavuz “Bu zamanda 20 tır kapasitesinde kıyafet, gıda sağlık malzemesi olmak üzere yardımlarımızı toparladık. Ülkemizin yetkili organları ile defalarca görüştük. Kendileri Ankara valiliği başta olmak üzere İç İşleri ve Dış İşleri bakanlıkları, AFAD Genel Müdürlüğü Acil Mücadele Daire Başkanı yardımın sağlıklı bir şekilde ulaşacağının teminatını verdi. Yola çıktığı gün hayal kırıklığına uğradık. İkinci gün yardımın ulaştırılamayacağını söylediler. Bir savaş vardı oraya gitmemiz mümkün değildi. Sadece ‘Kerkük Türktür Türk kalacak’ sloganı ile değil de soydaşlarımıza duyduğumuz sevdayı akıtacağımız kanımızla ve vereceğimiz canımızla ortaya koyacağımızı gösterdik. Büyük engellemelere karşı, ölüp ölüp dirilmemize rağmen yardımlarımız Cuma sabahı Kerkük’e ulaştı. Sadece Kerkük’te değil Türkmeneli’nde her yere soydaşlarımıza ulaştı. Kerkük’te dualar arşa yükseldi. İkinci yardım kurban bayramında yapıldı. Kurban bağış kampanyası yaptık. Kurbanların bir kısmını Kerkük’te kestik. En son ise eğitim kampı eğitim kampanyası gerçekleştirildi Türkmeneli için. Mağdur olanlar için okulların tadilatı yapıldı malzeme yardımı yapıldı. Asla kendilerine özellikte Türkiye Cumhuriyeti devletinin yaptığı yalnızlaştırmanın varlığını da unutmuyorlar. Kerkük’te maalesef soydaşlarımız yalnız” dedi.

TÜRKİYE İYİ YÖNETİLMİYOR

Türkiye’yi iyi görmediğini ifade eden Olcay Kılavuz “Türkiye karanlık, sancılı bir dönemi yaşıyor. Sebebi maalesef acı gerçeklerdir. Ülkemiz içerisinde şehit kanıyla sulanmış olan vatanımız parçalanmak isteniyor. Şehit kanıyla sulanmış bayrağımız askeriyenin sınırları içinde bir alanda indiriliyor. Türklüğümüz tartışılıyor. Dağlardan taşlardan ‘Ne mutlu Türküm diyene’ ifadesi siliniyor. Hepimizin yemini olan Andımız kaldırılıyor. Ülkemizi yakmış yıkmış binlerce insanımızın şehit olmasına sebep olmuş bir canavar, bugün ülkemizi yönetenlere talimatlar yağdırıyor. 21 Mart’ta Diyarbakır’daki canavar başının mektubu okunuyor, Türk devletini tehdit ediyor. Alternatif bir devletmiş gibi kendilerini toprakları gibi değerlendirilmeye başlandı. Asayiş timleri kuruyorlar, vergi topluyorlar, kimlik kontrolü yapıyorlar. Okullarımız yakılıyor, eğitim öğretim hayatını devam ettiren kardeşlerimiz mağdur oluyor. Vatandaş baskı ile şiddetle karşı karşıya. Vatandaşımız oradaki Kürt kardeşlerimiz çaresiz durumda. Orada yaşayan Kürt kökenli kardeşlerimizi istismar etmeye çalışıyorlar. Yolsuzluk had safhada, hırsızlık had safhaya ulaştı. Resmen ülkemiz kendi içerisinde bir çözülmenin bir çöküşün varlığını yakıyor. Türkiye iyi yönetilmiyor. Türk milleti olarak her türlü sıkıntıyı göğüsleriz ama bayraksızlığı, vatansızlığı, milletimize bakılan kem göze asla tahammül edemeyiz. Buna asla sessiz kalamayız” dedi.

EVLATLARINA YAPABİLECEKLERİ EN BÜYÜK KATKI

Ailelere de seslenen Kılavuz “Ailelerin kendi evlatlarına yapılabilecek en iyi fayda Ülkü Ocaklarına gelmesi ile sağlanır. Ülkü Ocakları gençliğimizin şuurlu olmasını sağlar. Ailelerimiz evlatlarını ülkü ocaklarına gönderirken rahat olsunlar. Evlatlarının yetişmesi gelişmesi için iyi bir şekilde Türk ve Müslüman olabilmeleri için Ülkü Ocaklarına gelmeleri evlatlarına yapabilecekleri en büyük katkıdır” dedi.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10