Tekirdağ-Hayrabolu yolu TBMM gündeminde

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ'da çok sayıda ölümlü ve yaralamalı kazanın meydana geldiği Tekirdağ- Hayrabolu yolunu TBMM gündemine taşıdı.

Hayrabolu 22.12.2014 14:43:00 0
Tekirdağ-Hayrabolu yolu TBMM gündeminde

2 VATANDAŞIMIZ DAHA HAYATINI KAYBETTİ

Tekirdağ'da çok sayıda ölümlü ve yaralamalı kazanın meydana geldiği Tekirdağ- Hayrabolu yolunun yıllardır düzeltilmemesi sebebiyle kazalar olmaya, ailelerin canlarının yanmaya devam ettiğini ifade eden Köprülü “Son olarak 18 Aralık 2014 tarihinde 2 vatandaşımızın feci şekilde can verdiği kazada, 4 vatandaşımız da yaralandı. İl merkezinde olması sebebiyle fazlasıyla kullanılan ve can almaya devam eden bu yol hakkında, yetkililere defalarca uyarı yapılmasına rağmen yol yenileme çalışmasının yapılmaması vatandaşlarımızı mağdur etmektedir. Yol yapımı sırasında hataların olduğunu ve kazalara davetiye çıkardığını bildiren yetkililer, çok işlek olarak kullanılan bu yolun standartlara uymadığını belirtirken yapılacak bir projelendirme ile kazaların yaşanmayacağını ifade ediyor” dedi.

BAKAN ELVAN’A SORDU

Köprülü,  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle sunduğu soru önergesinde “Tekirdağ-Hayrabolu yolu olarak bilinen mevki de çok sayıda ölümlü ve yaralamalı kazanın meydana geldiği ilimizde bahsedilen yol üzerinde yenileme çalışmasının yapılması için şu ana kadar kaç kere girişimde bulunulmuştur? İl merkezi olması sebebiyle işlek olan ve sık sık kazaların meydana geldiği bu yol üzerinde en kısa sürede bir projelendirme yapmayı düşünüyor musunuz? Karayolları Genel Müdürlüğü'nün görevleri arasında; "yolları islah etmek, onarmak ve emniyetle kullanmalarını sağlayacak şekilde sürekli bakım altında bulundurmak ve projelendirme" yer alırken, yüzlerce ölümlü kazanın meydana geldiği Tekirdağ-Hayrabolu yolu için bugüne kadar tek bir çalışma yapılmaması doğru bir uygulama mıdır?” sorularını yöneltti.

Çerkezköy Haber 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10