Çerkezköy, söz verdiğimiz yatırımların tamamını alacak

Büyükşehir Hizmet binasının açılışı dolayısıyla Çerkezköy'e gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, açılışın ardından önemli açıklamalarda bu

Çerkezköy 26.12.2014 15:19:00 0
Çerkezköy, söz verdiğimiz yatırımların tamamını alacak

ŞİMDİ ÇOK DAHA GÜÇLÜYÜZ

Büyükşehir Belediyesi’nde 1 Temmuz’a kadar tüm kadroların oluştuğunu dile getiren Albayrak “Bir yandan da hukuksal altyapılar hazırlandı. 2015-2019 Stratejik plan hazırlandı. Bir yandan da eylem bütçemizin hazırlanması süreci vardı. Büyükşehir organizasyonu büyük bir projedir. Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ni kurduk. TESKİ’yi kurduk. Fen işlerinden aldığımız araçların yüzde 50’sini hurdaya çıkardık. Şimdi teslim aldığımız haliyle günde 600 ton asfalt yapıyorduk. Asfalt plenti gelmeye başlıyor. Günlük asfalt üretimimiz 600 tondan 3 bin 200 tona çıkıyor. Şimdi çok daha güçlüyüz. Bütçemizi hazırladık. Her daire başkanlığının bütçesi hazır” dedi.

 

 

BORÇLARIMIZI DA YAPILANDIRDIK

Her daire başkanlığının yağacağı yatırımların hazır olduğunu dile getiren Kadir Albayrak “Tarımsal Daire Başkanlığı’nın çok ciddi boyutta gölet, sulama projeleri var. Bunların hepsi yeni yıl içerisinde yapılacak. Borçlarımızı da yapılandırdık. Bugüne kadar yapacağız edeceğiz diyorduk. Ama 2015’te bol bol temel atmalarda açılışlarda beraber olacağız” dedi.

VATANDAŞI İNCİTECEK KARARLAR ALMADIK

Büyükşehir sürecinde büyükşehrin getirileri ve götürüleri ile halka iyi anlatılmadığını söyleyen Albayrak “12 Kasım 2012’de kanun çıktı. 257 köy o gece köylü olarak yattılar, sabah şehirli oldular. Bu işin miladı da 30 Mart 2014 dediler. Yani arada 17 ayda büyükşehire hazırlık adına tek bir şey yapılmadı. Hatta vatandaş da aydınlatılmadı. Vatandaşa ‘büyükşehirli oluyoruz her şey anında bitecek’ denildi. Neredeyse büyükşehir belediye başkanı düğmeye basacak her şey toz pembe olacak. Öyle değil. Ama biz gayet cesur kararlar aldık. Ve asla ve asla vatandaşı incitecek bir karar almadık. Suya da zama da yapmadık. Zam gibi gözüken atık su bedeli” dedi.

KANALİZASYON SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

Çerkezköy’ün hak ettiği tüm hizmetleri alacağını söyleyen Albayrak “Çerkezköy söz verdiğimiz yatırımların tamamını hizmet süremizde alacaktır. Bundan emin olun. Kızılpınar’ın kanalizasyon sorununu çözeceğiz. Ondan sonra tüm yolları asfalt yapacağız” dedi. 

BÜYÜKŞEHİR İLE ORTAK PROJE

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da “Eski otogarın orada düşündüğümüz kültür merkezi Pazar yeri ve rekreasyon alanı projesi büyükşehir ve Çerkezköy’ün ortak projesidir. Başkanımızın seçim beyannamesinde de var. Önümüzdeki aylar içerisinde daha net bir şekilde bu konuda konuşmaya başlayacağız” dedi.

ORTAK BİR TABANDA TOPLADIK

TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta da su tarifeleri ile ilgili bilgiler verdi. Büyükşehirden önce Tekirdağ Büyükşehir içinde kalan tüm yerleşim yerlerinde su fiyatını 1 TL ile 19 TL arasında değiştiğini ifade eden Orta “Bunu tek bir tabanda toplamak zorundaydık. Biz bunu yaparken mevcut ilçelerimize, komşu illerimize, sonra ulusal bazdaki illerimizde ve uluslar arası su fiyatlarına baktık. Çok ciddi bir çalışma ile su ücretlerini köyler hariç tüm yerleşim yerlerinde 2 lira, köylerde de yasal zorunluluk gereği 50 kuruş olarak belirledik. Çerkezköy’de 1.80 TL’ydi su fiyatı. Bugün Çerkezköy’de su 2 lira” dedi.

CEZAİ YAPTIRIM UYGULANACAK

6360 sayılı yasa gereği atık su bedeli almak, atık su tesisi yapmak ve işletmek gibi yerel yönetimlerin bir zorunluluğunun olduğunu söyleyen Orta “Bu ilçe belediye başkanlarımızın tasarrufu ile uygulamaya konulup pek çok yerde de kaldırıldı. Bugün itibari ile büyükşehire ve TEKSİ’ye Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı şunu emrediyor. Diyor ki ‘eğer atık su bedeli almazsanız, bu aldığınız bedellerle atık su arıtma tesisi yapıp bu suları arıtmazsanız bakanlık elemanlarımız 2015 ten itibaren çok güçlü şekilde gelerek sizlere cezai yaptırımlar uygulayacak’. Biz 3 gün önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 176 bin liralık bir ceza yedik, niye atık su arıtma tesislerinizi yapmadınız diye. Bunların ardı kesilmeden devam edecek” dedi.

1 TL ATIK SU BEDELİ ALINIYOR

Orta “Bugün itibari ile hiçbir ilçe merkezinde suya yapılmış bir zam yoktur. Sadece yasal zorunluluktan dolayı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 1 lira atık su bedeli almaktadır” dedi. 

2 PROTOKOL İMZALADIK

Ulaşım Daire Başkanı Zeki Gürcün de ulaşım alanında yapılan ve yapılacak çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Minibüs ve otobüs sistemlerinin yeniden elden geçirilmesi için Pamukkale Üniversitesi ile 2 protokol imzaladıklarını söyleyen Gürcün “Bir tanesi ulaşımın elden geçirilmesi, gidilmeyen yerlere gidilmesi, kesişen yerlerin ortadan kaldırılması, küçük minibüslerin birleştirilerek midibüse dönüştürülmesi, elektronik kart sistemine dönüştürülmesi, havuz sistemi kurulması, durak yerlerinin yeniden incelenmesi, mesafelerinin belirlenmesi gibi birçok alt başlığı kapsıyor. Bu çalışma mayıs ayı itibari ile bitecek. Şuanda arkadaşlar sahada gerekli çalışmaları yapıyor” dedi.

ULAŞIMI BAŞTAN SONA DEĞİŞTİRECEĞİZ

Tamamen bilimsel altyapıya dayanan iyi hesaplanmış bir sistemle ulaşımı baştan sona değiştireceklerini söyleyen Gürcün “Büyük ihtimalle halk otobüslerine dönüştüreceğiz. Bazı yerlerde belediye olarak biz olacağız, bazı yerlerde esnafımız birleştirilerek güçlendirilerek onlar bu işi üstlenecekler” dedi. Tekirdağ genelinde 150 kilometrelik yol üzerinde bisiklet yolları ve geometrik düzenlemelerin yeniden yapılacağını söyleyen Zeki Gürcün “İl genelinde 80 tane kavşakta yeniden geometrik düzenleme çalışmaları yapılacak. Bu da ağustos ayında bitecek. Ondan sonra uygulamaya geçireceğiz. 12 metre uzunluğunda 10 tane otobüs aldık. Parası yatırıldı. Ocak ayında teslim alacağız” dedi.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10