Geciken müjde bakandan geldi

Vatandaşlar, Çerkezköy- İstanbul arasındaki demiryolu ulaşımını sağlayan tren yolunun, ikinci etap bakım ve yenileme çalışması nedeniyle 2012 yılında iptal edilen Çerkezköy-İstanbul tren seferl

Çerkezköy 26.12.2014 17:24:00 0
Geciken müjde bakandan geldi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan 3. Havalimanı İnşaatında incelemelerde bulundu.

BATAKLIK KURUTULACAK

Şantiye alanının gezen Bakan Elvan, bulundukları alanda zeminin bataklık olduğunu ifade ederek “Burada geçmişte yapılmış olan 20 metre civarında bir dolgu var. Gerçek zemin değil. Biz burada ne yapıyoruz? Yaptığımız şey şu; Şu görmüş olduğunuz makine ile gerçek zemine kadar buradan 20 metre aşağıya inmek suretiyle şu görmüş olduğunuz drenleri yerleştiriyoruz. Bu drenler yerleştirildikten sonra üzerlerine bir filtre sistemi konulacak. Bu filtre sisteminin üzerine 50 metre yüksekliğinde bir sağlam dolgu malzemesi konulacak. O dolgu malzemesi bastıkça, buradaki su da dışarı akıtılmış olacak. Böylece sağlam bir zemin ortaya çıkmış olacak” dedi.

ÇERKEZKÖY’E KADAR UZANACAK KISMI BİZ YAPACAĞIZ

Bakan Elvan, üçüncü köprü yolunda iki şeridin demir yoluna ayrılacağını Köseköy'den itibaren çalışmalara başladıklarını belirterek “Kurtköy'den 3. Köprü üzerinden Havalimanı'ndan da Odayeri'ne kadar uzanacak. Halkalı'dan Tekirdağ Çerkezköy'e kadar uzanacak o kısmı biz yapacağız” dedi. Projelendirme çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Elvan “Ankara'dan Edirne'ye kadar 3. Havalimanından geçen Yüksek Hızlı Tren sistemimiz kurulmuş olacak” diyerek, buradan da şehrin merkezine mezo sistemleri kuracaklarını belirtti.

Çerkezköy Haber 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10