11 ayda bin 512 başvuru

Çerkezköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Şevket Halimoğlu, müdürlüğün 11 ayda gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Çerkezköy 27.12.2014 11:19:00 0
11 ayda bin 512 başvuru

OTOMATİK OLARAK KLORLANIYOR

Yıl içinde larva ve uçkun mücadelesinin belediyenin mücavir alanında eğitimli ekibi ile sürdürüldüğünü kaydeden Çerkezköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Şevket Halimoğlu “Dünya Sağlık Örgütü normlarına uygun olarak dere, gölet, çöplük, çöp konteynırları, su birikintileri, açık alan sokak araları larva ve uçkun mücadelesi yapılıyor. Kimyasal ve bakteriyolojik su analiz laboratuarımızda su kuyuları, şehrin değişik noktalarından su numuneleri alınarak tahliyeleri yapılıyor. Uç noktalarda serbest klor 0.5 ppm olacak şekilde içme suyu otomatik olarak klorlanıyor. İçme ve kullanma suyumuzun kontrol izlenmesi için Tekirdağ Valiliği Halk Sağlığı Laboratuvarı’nda tarafımızdan su numuneleri alınarak tahlilleri yapılıyor. Tekirdağ Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğü’nce hazırlanan program dahilinde su numuneleri alınarak, İstanbul Umumi Hıfzısıhha Müdürlüğüne götürülerek analizleri yapıldı” dedi.

 

 

BİN 512 BAŞVURU OLDU

Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne enjeksiyon, pansuman, tansiyon, serum takma, kan şekeri gibi hastalıklarına 11 ayda bin 512 kişinin başvurduğunu kaydeden Halimoğlu “Belediyemizin Evde Sağlık Hizmeti için sağlık hizmetleri müdürlüğü personelimiz tarafından 27 başvuru sonucunda adreslere 217 kez gidildi. Ağustos ayında ise 166 çocuğumuz ücretsiz olarak sünnet ettirildi. Engelli nakil araçlarımızla engelli vatandaşlarımıza hizmet verilirken, her gün engelli çocuklarımız okullarına servis hizmeti veriyoruz” diye konuştu.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10