Tekirdağ beyaza büründü

Çerkezköy'de ve Trakya'da pazartesi akşamı başlayan kar yağışı dün etkisini artırdı. Çerkezköy 2014'ün son gününde beyaza bürünürken, zaman zaman tipiye dönüşen ka

Çerkezköy 31.12.2014 13:23:00 0
Tekirdağ beyaza büründü

ZAMAN ZAMAN ZOR ANLAR YAŞANDI

Karaağaç, Kapaklı ve Çerkezköy’de piri nedeniyle bazı elektrik tellerinin kopması, elektrik kesintilerine neden oldu. Kar nedeniyle sürücüler trafikten zor anlar yaşarken, Çerkezköy Belediyesi ekipleri de Cengiz Topel caddesi başta olmak üzere ana arterlerde buzlanmaya karşı çalışma yaptı. Trafik ekipleri ise sürücüleri buzlanmaya karşı uyardı. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ne bağlı ekipler de OSB içindeki caddelerde çalışma yaptı. Kar yağışı vatandaşların yanı sıra sokak hayvanlarını da olumsuz etkiledi.

KAR TATİLİ

Kar yağışının devam etmesi dolayısıyla dün Tekirdağ Valiliği tarafından il genelinde okullar tatil edilirken, öğrenciler bir günlük kar tatili ve yeni yıl tatili ile birlikte 5 gün tatil yapmış olacak. Tatili fırsat bilen Çerkezköylü çocuklar akar topu oynayarak karın tadını çıkardı.

KAPAKLI’DA DA ÇALIŞMA YAPILDI

Kapaklı’da da Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri kaldırımlarda karı temizlerken, ana arterlerde de tuzlama çalışması yaptı.

28 MAHALLEDE YOLLAR KAPANDI

Şarköy’de kar yağışı nedeniyle, Malkara yolu, Gelibolu yolu ve 28 mahalleye ulaşımı sağlayan yollar kapandı. Yollarda buzlanma sebebiyle trafik ekipleri araçlara geçiş izini vermedi. Şarköy Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği tarafından Şarköy Belediye hoparlörlerinden anons yapılarak vatandaşların zorunlu olmadıkça yola çıkmamaları yönünden uyarılar yapıldı. 

TEKİRDAĞ BEYAZA BÜRÜNDÜ

Tekirdağ’da etkili olan kar yağışı dolayısıyla merkez ilçe Süleymanpaşa beyaza büründü. Sabah saatlerinde ana arterlerde tuzlama çalışması ve greyderlerle yol açma çalışması yapılırken trafikte sürücüler zor anlar yaşadı. Aracıyla Atatürk Bulvarı’na çıkış yapan bir araç kayarak kaldırıma çıktı. Vatandaşlar iş yerlerine erkenden ulaşabilmek için yola çıkarken temizlik işçileri kar temizliği yaptı. Trafik polisleri yollarda kalan araçlara müdahale ederken il genelinde ana arterlerin ulaşıma açık olduğu ancak sokak aralarının henüz bir çalışma yapılamaması nedeniyle ulaşım açısından sıkıntılı olduğu bildirildi.

ÖNLEMLER ALINDI

Malkara Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince kar yağışı ile birlikte oluşan buzlanmaya karşı önlem olarak 5 ayrı ekip tarafından Malkara'daki ana arterlerde ve tali yollarda tuzlama çalışması yapıldı. Dün de buzlanmaya karşı önlem olarak sabah 05.30-06.00 saatleri arasında çalışma yapıldı.

FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN KAR MESAİSİ

Çorlu'da yaşanan kar yağışıyla birlikte Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü kar yağışının başlamasıyla birlikte ilçe genelinde ve yeni mahallelerde çalışmalarına başladı. Yolların kapanmasını ve buzlanmasını önlemek amacıyla Ali Osman Çelebi, Bülent Ecevit, Cumhuriyet ve Atatürk bulvarları, Dumlupınar, Salih Omurtak, Kumyol, Şinasi Kurşun caddeleri ile mahalleye dönüşen Önerler, Seymen, Yenice, Sarılar, Türkgücü, Şahpaz, Maksutlu ve Deregündüzlü mahallelerinin yollarına solüsyon döküldü. Ayrı bir ekip tarafından Çırak ve Kale bayırları, Fatih, Kırkova, Eski Çerkezköy, Erdal İnönü, Mustafa Kemal, Eski Tekirdağ, Orhan Kemal, Ahmet Taner Kışlalı, Güney, Yunus Emre, Şehit Teğmen Yavuzer, Mandırcı, Çamlıbel, Adnan Doğu, İstanbul, Ahmet Priştina, Hasan Ali Yücel, Şehit Yüzbaşı Yücel Kenter Caddeleri ile Güldalı Sokak, Yeni Mezaklık Yolu, Emlak Konutları 1. ve 2. köprüleri, Çetin Emeç, Bahriye Üçok bulvarlarına tuz serpildi. Karla mücadele çalışmalarında gündüz vardiyasında 28, gece vardiyasında 15 personel görev alırken 1 kamyonet, 2 solüsyon traktörü, 2 tuzlama robotu, 4 greyder, 2 bekoloader, 3 loder, 2 küçük kamyon, 1 büyük kamyon, 1 kurtarıcı, 2 tuzlama robotu, 2 bobcat ve 1 bobcat/traktör kullanıldı. Fen İşleri Müdürlüğü'nden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt “Kar yağışının başladığı saatlerden itibaren ekiplerimiz çalışmalarına başladı ve gece saatlerinde de devam etti. Yapılan bu çalışmalar sayesinde bir-iki nokta haricinde Çorlumuzun yollarının büyük bir çoğunluğunda sorun yaşanmamıştır. Ekiplerimiz periyodik olarak yollara solüsyon ve tuz dökmeye devam ediyor. Çalışmalarımız kar yağışı olduğu sürece devam edecek” dedi.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10