CHP'liler elektrik kesintilerinden dert yandı

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, dün saat 13.00'da parti binasında yaptığı basın açıklamasında elektrik kesintilerinden dert yandı.

Çerkezköy 2.01.2015 16:10:00 0
CHP

ÇERKEZKÖY YENİ YILI KARANLIKTA KARŞILADI

Elektrik kesintileri nedeniyle Çerkezköy’ün büyük bir bölümünde vatandaşların yeni yıla karanlıkta girmek zorunda kaldığını ifade eden Öztürk “TREDAŞ Çerkezköy İşletme Müdürlüğü bu konuda yetersiz kaldı. Çerkezköy halkı bu konuda TREDAŞ’ı aramalarına rağmen gerekli hassasiyet gösterilmediği gibi vatandaşların telefonlarına da cevap verilmedi” dedi. Türkiye’nin 16. büyük ekonomisine sahip Tekirdağ’da yatırım sıralamasında 52. Sırada olduklarını söyleyen Öztürk “Bu sorun sadece yatırım sorunu değil. Elektrik kablolarının 2015 Türkiye’sinde yer altına alınması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

ÇERKEZKÖY’E YAKIŞMIYOR

Bu yatırım konusunda Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın da TREDAŞ yetkilileri ile defalarca görüştüğünü belirten Öztürk “Kaymakamımız da bu konuda hassasiyetini dile getirdi.  TREDAŞ Müdürünü arayarak gerekli çalışmaların yapılmasını istedi” dedi. Bu durumun, bir sanayi kenti olan Çerkezköy’e yakışmadığını ifade eden Öztürk, her kurumun üzerine düşen hassasiyeti göstermek zorunda olduğunu dile getirdi. Bazı mahallelerde elektriklerin sık sık kesilmesi nedeniyle vatandaşların çileden çıktığını söyleyen Öztürk “Doğalgazla ısınanlar da kombilerini yakamadıkları için hasta oldu. Bir mahallede sabah saat 05.00’te kesilen elektrik akşam saat 19:00’da geliyorsa ve bu alan ısınmayı doğalgazla sağlıyorsa bu vatandaşın mağduriyetini hiç kimse karşılayamaz” dedi.

BELEDİYENİN SORUMLULUĞUNDA DEĞİL

Elektrik kesintisi yaşanan mahallelerde vatandaşların büyük bir kısmının belediyeyi arayarak elektriklerin neden kesildiğini sorduğunu belirten CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk “Çerkezköy’de elektrik kesintisi yaşanan mahallelerimiz sakinlerinin büyük bir çoğunluğu kesinti olduğunda hemen belediyemizi arayarak ‘elektriğimizi neden kestiniz hemen açın” diyor. Belediye bir elektrik kurumu değil. Bu tamamen TREDAŞ’ın sorumluluğunda” dedi.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10