Doğaroğlu yeniden milletvekilliğine aday

Hasan Demir'in CHP Çerkezköy İlçe Başkanlığından istifa ederek Tekirdağ Milletvekili Aday Adaylığını açıklamasının ardından dün de Dr. İsmail Doğaroğlu CHP'den Tekirdağ Mi

Çerkezköy 4.01.2015 17:12:00 0
Doğaroğlu yeniden milletvekilliğine aday

KATILIM YOĞUN OLDU

Programlara CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, ilçe yönetimi, Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca ve kadın kolları üyeleri, Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel ve gençlik kolların üyeleri, geçtiğimiz hafta milletvekilliğine aday adaylığını açıklayan Hasan Demir, Belediye Meclis üyeleri Uğur Erem, Ali Dede, Enver Bayram, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Selda Karacalar, CHP Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Saim Özkan ve ilçe eski yönetim kurulu üyeleri, CHP Kapaklı İlçe Yönetim kurulu üyeleri,  Dr. İsmail Doğaroğlu eşi Dr. Funda Doğaroğlu ile partililer katıldı.

2 FARKLI PROGRAM DÜZENLEDİ

Parti binasında düzenlenen tanıtım programında konuşan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk iktidara yürüyen CHP’de Uzm. Dr. İsmail Doğaroğlu’nun da partiye büyük katkı sağlayacağına inandığını belirterek aday adaylığının hayırlı olmasını temenni etti. Özgeçmişi ile ilgili bilgi vererek konuşmasına başlayan İsmail Doğaroğlu da gençliğinden beri CHP’ye tutkuyla bağlı olduğunu ifade etti. 2011 yılında yapılan genel seçimlerde de Cumhuriyet Halk Partisi’nden Tekirdağ Milletvekili aday adayı olduğunu ve önseçime girdiğini anımsatan Doğaroğlu “Partimin dışında bağlı olduğum sivil toplum örgütleri adına yada platform dönem başkanı olarak düzenlediğimiz bütün etkinliklerde daima vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü, ulusal egemenlik, Atatürk’ün ilke ve devrimlerine bağlılık, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkma, insan hakları, eşitlik, özgürlük ve bağımsızlık ile ilgili konulara verdiğimiz önemi ve gösterdiğimiz hassasiyeti hep vurguladım” dedi.

ÜLKENİN FARKLI SORUNLARINI TANIMA FIRSATIM OLDU

Geçimini çok fazla emek vererek ve ancak sağlayabilen bir aile ortamında yetiştiği için çalışanların sorunlarını bildiğini, emeğin en yüce değer olduğuna inandığını belirten Doğaroğlu “Gerek üniversite hayatımda gerekse iş yaşamında Türkiye’nin farklı şehirlerinde bulunarak ülkemin farklı sorunlarını tanıma, analiz etme ve bunlara çözüm üretme gibi bir çok konuda fikir edinme imkanı buldum. Farklı kültürel yapıda insanları tanıma şansına sahip oldum. Din, dil, ırk, mezhep gibi farlılıkların birer zenginlik olduğuna, bu temellerde insanları ayrıştırmaların, kayırmaların, farklı muamelelerin insanlık ayıbı olduğuna inanıyorum” dedi.

HALKIN MUTSUZLUĞU VE UMUTSUZLUĞU ARTIYOR

Üniversitelerde bilimsel liyakatın değil kadrolaşmanın öğrencileri karşı karşıya getirdiğini ifade eden Doğaroğlu “Adına açılım dedikleri içi boş paketlerle etnik ayrımcılık körüklenmiş, ülkede kaos yaratılmış, halklar birbirine düşürülmüş, farklı inançlar arasında adaletsiz yaklaşım insanların birbirini anlamadan kutuplaşmalarına neden olmuştur. Toplumsal eşitsizlik ve mahalle baskınlarının arttığı bir ortam yaratıldı. Toplumsal cinnet hızla arttı, herkes farklı yaşam tarzına müdahale hakkını kendinde görmeye başladı. Bütün bu kutuplaşmalar ve kamplaşmalar ulusal birlik ve beraberliğimize ve üniter yapımıza tehdit oluşturacak nitelikte. Halkımızın mutsuzluğu, umutsuzluğu ve huzursuzluğu artıyor” dedi.

ÇÖZÜM ÜRETİLMELİDİR

Türkiye Cumhuriyeti’nin Anayasa’da da belirtildiği gibi çağdaş demokratik, laik sosyal hukuk devleti olduğunu dile getiren Doğaroğlu “Sosyal devlet olmanın yükümlülükleri ve sorumlulukları var. Devlet her yurttaşına eğitim, sağlık, barınma hizmeti vermek zorunda. Ulusal güvenlik ve adil yargılama her vatandaşa eşit uygulanmalıdır. İşsizlik ve yolsuzluk devletin temel sorunları olmalı, bunun için çözüm üretmelidir. Eğitim hakkı herkese verilmeli, öğrenciler ağır harç yükünden kurtarılmalı, tarikat yurtlarına mahkum edilmemelidir” dedi. Her vatandaşın sağlık hizmetinden yararlanma hakkının olması gerektiğini dile getiren Doğaroğlu “Sosyal güvencesi olmayan kişi olmamalıdır. Sağlıkta dönüşüm adı altında yapılan aile hekimliği uygulaması temel sağlık hizmetlerinin verilmemesi nedeni ile fiyaskoyla sonuçlandı. Temel sağlık hizmetleri sosyal devletin görevidir. Haber alma özgürlüğü elinden alınmaktadır” dedi.

ÜLKEMİZE VE PARTİYE HAYIRLI OLSUN

Tekirdağ’da hızlı gelişme ile birlikte sanayinin de çarpık şekilde büyüdüğünü dile getiren Doğaroğlu “Bu plansız, altyapısız ve çarpık gelişmenin sonucu yapılan yatırımlar bölgemizde sorunları da beraberinde getiriyor. İlimiz sosyal ve kültürel yapısındaki bu değişiklik başta Çorlu ve Çerkezköy’de daha çok olmak üzere bir çok ilçemizin yapısı tipik bir Türkiye karması özelliğini taşımaya başladı” dedi. Ezenlerin değil ezilenin yanında olacağını söyleyen Doğaroğlu milletvekili aday adaylığının halka, ülkeye ve partiye hayırlı olmasını temenni etti.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10