Belediye meclisi yılın ilk toplantısını yaptı

Malkara Belediye Meclisi Ocak Ayı Olağan Toplantısı'nı önceki gün saat 16.00'da Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul başkanlığında yaptı. Toplantıda ilk olarak Denetim Komisyonu seçimi yapıldÄ

Malkara 7.01.2015 12:41:00 0
Belediye meclisi yılın ilk toplantısını yaptı

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Meclis Toplantılarının Sesli ve Görüntülü Cihazlarla Kayıt edilmesi oybirliği ile kabul edilirken, meclisin 2015 yılında Temmuz ayında tatil yapması da karara bağlandı. Meclis Üyeleri ve İhtisas Komisyonu Üyelerinin huzur ve oturum hakları yazı Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, Tüketici Hakem Heyetine üye seçilmesi hakkındaki yazı da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

BASIN YAYIN HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULDU

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 10.04.2014 tarih ve 28968 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren ‘‘Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro ve Standartlarına Dair Yönetmelikte değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik'' gereği, ihdas edilen Sosyal Yardım İşler Müdürlüğünün iptali, Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğünün ihdas edilmesi hakkındaki yazısı görüşülerek Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün kurulması oy birliğiyle kabul edildi. Destek Hizmetleri Müdürlüğünün Balabancık Muhtarlığı, İbribey Muhtarlığı, Hacısungur Muhtarlığı tahıl ezme makinası talebi hakkındaki yazısı görüşülerek konunun Kırsal Hizmet ve Mera Islah Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonunda değerlendirilmesine oy birliğiyle karar verildi.

MUHTARLIKLARIN BORÇLARI ÖDENECEK

Mahalle muhtarlıklarının eski abone borçlarının ödenmesi hakkındaki yazı da görüşülürken, muhtarlıklarının eski internet ve telefon abone borçlarının ödenmesi oy birliğiyle kabul edildi. Strateji Geliştirme Müdürlüğünün 2015 Mali Yılı Performans Programı hakkındaki yazısı görüşülerek konunun değerlendirilmesi için Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine oy birliğiyle karar verildi. Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün Çevre Koruma ve Kontrol Şefliği kurulması hakkındaki yazısı görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

SPOR KULÜPLERİNE YARDIM YAPILACAK

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Malkara Belediyespor ve amatör spor kulüplerine gerekli hallerde yardım yapılabilmesi hakkındaki yazısı görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Belediye başkanının kredi yolu ile borçlanma hakkındaki yazısı görüşülerek, Belediyenin maddi kaynaklarının yetersiz olmasından, Belediye Akademisinin kurulması, hizmet alımı personel giderlerinin ve emanetini bekleyen borçların ödenebilmesi için kamu veya özel bankalardan kredi alım yöntemiyle 2 milyon 250 bin TL kredi çekilmesi gerektiğinden dolayı borçlanma yöntemiyle kredi çekilmesine ve kredi işlemlerinin yapılabilmesi için Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul'a yetki verilmesi hususu oy çokluğuyla kabul edildi.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10