CHP Tekirdağ'da ön seçime gidecek

Milletvekili aday adayı olacağının sinyalini veren ve geçtiğimiz haftalarda Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Başkanlığı görevinden istifa eden Recep Palabıyık, parti binasında gerçekleştirdiği bi

Tekirdağ 7.01.2015 12:49:00 0
CHP Tekirdağ

PARTİYE 40 YIL ÖNCE ÜYE OLDUM

Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, CHP İl Başkanı Şeref Çetin ve Süleymanpaşa İlçe Başkanı Murat Uysal ile çok sayıda partili katıldı. Cumhuriyet Halk Partisi’ne 40 yıl önce üye olduğunu ifade eden Palabıyık “O günden bu yana bu partinin bütün kademelerinde görev aldım.  Kasım ayı itibarı ile Genel Merkezimizden bir genelge geldi, Milletvekili aday adayı olacak olan il başkanlarının 24 Aralık günü istifa etmeleri gerektiği belirtildi. Bu genelgenin ardından Genel Başkanımızdan randevu istedik, kendileri sağ olsunlar verdiler. 3 Hafta önce randevuya katılarak genel başkanımızla görüşme fırsatı bulduk” dedi.

ORTAK NOKTASI ÖN SEÇİM OLDU

Bu randevudan 2 ay öncesinde bölge toplantısında da genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü belirten Palabıyık “Bu randevuların her ikisinin de ortak noktası ön seçim oldu. Genel başkanımızla görüştüğümüzde ‘biz Tekirdağ ili olarak ön seçim istiyoruz. Örgütümüzle, delegemizle hatta seçmenimizle biz ön seçime hazırız’ dedim ve daha sonra kişisel talebimi kendisine belirttim.  Bu genelge doğrultusunda ‘ben genel seçimlerde aday olmak istiyorum ve sizin olurunuzu ve izninizi talep ediyorum’ dedim. Bana ‘Sen Tekirdağ'a git ön seçim çalışmalarına başla’ dedi. Burada benim çıkardığım şudur önümüzdeki genel seçimlerde ön seçim olacağıdır” dedi.

NEDEN ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI

Dürüst, doğruların peşinden koşan bir vekil olmak için aday adayı olduğunu söyleyen Palabıyık “İnsanlara iyi bir örnek olabilmek için aday adayıyım.  Örgütten gelen örgütün tozunu yutmuş ve bütün kademelerinde görev alan ben Milletvekili aday adayıyım. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurmuş olduğu Cumhuriyeti, kazanımları ve devrimleri ortadan kaldırmak isteyen iktidar da ki zihniyetle savaşmak için aday adayıyım” dedi.

ZAMANLA GÖRECEĞİZ

Ön seçim hakkında gelen soruları cevaplayan Palabıyık, henüz o konuda bir açıklama yapmanın mantıklı olmayacağını belirterek “Şuanda ön seçim için bir şey söylememizin imkanı yok. Ama söylediğim gibi hem bölge toplantımızda hem de benim bizzat görüşmemde Tekirdağ ilinde mutlaka ön seçim olacağı söylendi. Onu zamanla göreceğiz, eğer ön seçim olursa aday adayı arkadaşlarımız zaten kendileri beyanda bulunuyorlar, kontejan aday olmak istiyorum yada ön seçime girmek istiyorum diye. Zamanla göreceğiz” dedi.

16 OCAK’TA SEÇİM STARTI VERECEĞİZ

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da yanında bulunduğunun destek olacağı anlamına gelmediğini belirterek “Her adaya eşit mesafedeyim. Buraya gelmekteki amacım Recep başkana destek olmaya gelmedim, 2011 seçimlerinde 39 milletvekili aday adayı ile çalışmış ve hepsine eşit mesafede tavır almış bir il başkanı olarak bu konudaki hassasiyetimi Recep başkan da bilir. Bu dönemde de yaklaşık 30-40 arkadaşımız aday adayı olacaklardır, hepsine eşit mesafedeyim. Biz büyükşehir olarak Trakya'da bulunan Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanlarımızı ve örgüt başkanlarımızı toplayacağız Tekirdağ'da 16 Ocak’ta seçim startını vereceğiz” dedi.

Çerkezköy Haber 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10