'Okul Öncesi Kütüphanelerde Buluşuyor'

Edirne'nin Keşan ilçesinde okul öncesi eğitime dikkat çekmek ve öğrencilere daha erken yaşta okul öncesi eğitim vermek, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve kütüphanelerin ze

Bölgede Gündem 11.01.2015 16:24:00 0

DÖNEM BOYUNCA SÜRECEK

Dizdaroğlu, bu etkinlikte yıl boyunca tüm ana sınıfı öğrencilerini kütüphane ile buluşturacaklarını dile getirerek “Burada en önemli amacımız, kitap ve kütüphane alışkanlıklarının küçük yaşta kazanılmasıdır. Bu nedenle etkinliğe ayrı bir önem veriyoruz” dedi. Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan da, Kaymakam Bekir Dınkırcı önderliğinde, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Keşan İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü ve Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan Okul Öncesi Kütüphanelerde Buluşuyor etkinliklerinin, dönem boyunca süreceğini ifade etti.

OKUMAYI SEVEN BİREYLER OLACAK

Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı ise, etkinliklerin her Çarşamba günü bir okulun okul öncesi öğrencilerinin katılımı ile kütüphanelerde, değişik etkinlikler ve oyunlar yapılarak ikinci dönem sonuna kadar devam edeceğini ifade etti. Toplamda 997 okul öncesi öğrencinin ve 26 okulun etkinliklerden faydalanacağını belirten Kaymakam Dınkırcı, "Bu etkinlikleri düzenlemekteki amacımız, okul öncesi eğitime dikkat çekmek, okul öncesi okullaşma oranını arttırmak çocuklarımızı daha erken yaşta okul öncesi hizmeti ile buluşturmak ve erken yaşta kitap okuma alışkanlığını kazandırmaktır. Öğretmen, öğrenci ve veli koordinasyonu arttırılarak, gelecek nesillerin kitap okuyan, okumayı seven bireyler olacak” dedi.

ÖĞRENCİLER GÖSTERİLERİNİ SUNDU

Yapılan konuşmaların ardından, Merkez Anaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan halk oyunları gösterileri, Abdül Şavur İlkokulu Anasınıfı öğrencilerinin hazırladığı gösteri, Kurtuluş İlkokulu Anasınıfı öğrencilerinin hazırladığı oyun, müzik ve şiir gösterileri, Safiye Erol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Anasınıfı öğrencilerinin hazırladığı hikaye dinletisi, izleyiciler tarafından ilgi ile izlendi.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10