Hastaların elektrik isyanı

Çerkezköy Devlet Hastanesi'nin Kapaklı'daki binasında elektrik kesilip, jeneratör de çalışmayınca hastalar ve hasta yakınları mağdur oldu.

Kapaklı 12.01.2015 21:40:00 0
Hastaların elektrik isyanı

JENERATÖR DE ARIZA YAPTI

Elektrik kesintisi nedeniyle diyaliz için bekleyen hastaları, muayene olmak için bekleyen hastalar ve hasta yakınları mağdur olurken, enerji hattındaki kopma nedeniyle meydana geldiği iddia edilen arıza sorunu saatler sonra çözülebildi. Pazar gecesi saat 02.00 sularında bölgede elektrik kesintisi olduğunu belirten hastane yetkilileri “TREDAŞ yetkilileri, kesintinin, enerji hattındaki kopukluktan kaynaklandığını ve onarım çalışmalarına başladıklarını belirtti” dedi. Kesintinin hemen ardından jeneratörün devreye girdiğini, fakat birkaç saat sonra marş dinamosunun yanması nedeniyle jeneratörün de çalışamaz hale geldiğini belirten hastane yetkilileri, jeneratörün arıza yapan parçasının tamire gönderildiğini ifade etti.

 

 

İLGİNÇ BİR DURUM

Eşinin rahatsızlığı dolayısıyla hastaneye gelen hasta yakını Ünzile Şahin (59), yaklaşık 3 saattir beklediklerini ifade etti. Şahin, yaşananları rezillik olarak nitelendirdi. Muayene için sıra bekleyen Yılmaz Yücel de “Hastanede jeneratör olmaması ilginç bir durum. Sabah kalktık elektrik yok. Hastaneye geldik. Burada da elektrik yok. Kimse cevap veremiyor. Neymiş? Jeneratör arızalıymış. Böyle bir şey var mı?” dedi. Nazmi Çalıkıran da yaşananların kabul edilemez olduğunu belirtti.

 

 

13 GÜNDÜR DEVAM EDİYOR

AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin de TREDAŞ’ı eleştirdi. 31 Aralık 2014’te başlayan elektrik kesintilerinin 13 gündür devam ettiğini ifade eden Bezgin “Son olarak hastanemizde yaşanan elektrik kesintisi ile alakalı acı tablo hepimizi derinden üzüyor” dedi.

 

 

KÖKTEN BİR ÇÖZÜM BULUNMALI

Vatandaşların mağduriyeti bir yana hastaların çektikleri sıkıntının kabul edilemez olduğunu ifade eden Bezgin bu konu hakkında acil bir eylem planı yapılması ve elektrik kesintilerine kökten bir çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10