Z kütüphanesi için destek bekliyorlar

Çerkezköy'de ilk olarak Mayıs ayında Tepe Ortaokulu'nda hayata geçirilen zenginleştirilmiş kütüphane "Z Kütüphane" Fevzipaşa İlkokulu'nda da açılacak.

Çerkezköy 13.01.2015 16:13:00 0
Z kütüphanesi için destek bekliyorlar

“EKSİKLERİMİZİ TAMAMLAYACAĞIZ”

Okuma kültürünün geliştirilmesi için bilgisayardan elektronik eğitim materyallerine, internetten zeka oyunlarına kadar çocukların ilgisini çekebilecek bir çok materyallerin bulunacağı Z kütüphanesini açmak için çalışmalara başladıklarını kaydeden Okul Müdürü Hakan Asma “Z Kütüphane projemizi öğretmenlerimiz Tuğba Taşçı, Fatma İller, Elif Güngör Söğüt ile başlattık. Öğretmenlerimiz ile yaptığımız toplantı sonrasında da z kütüphanesi kurulmasına karar verdik. Kütüphanemizin yerini hazırladık. Kitap ve diğer eksiklerimizi de tamamlamaya çalışıyoruz” dedi.

“HAYIRSEVERLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ”

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret ederek destek istediklerini kaydeden proje öğretmenlerinden Tuğba Taşçı da “Belediye Başkanımız Vahap Akay kütüphanenin mobilyasını alma konusunda maliyetini bizlerin çıkarmasını istedi. Belediye olarak da Z kütüphanesi için destek vereceklerini kaydetti. Z kütüphanesi alışılmış kütüphane konseptinden farklı olarak yapılacak. Çocuklarımıza kütüphaneleri sevdirmek ve faydalanmalarını sağlamak istiyoruz. Özellikle hayırseverlerimizden, iş adamlarımızdan hikaye kitabı, ilkokul düzeyi 7-12 yaş arası hikaye, bilimsel dergiler hediye etmelerini bekliyoruz” dedi.

“KİTAPLAR İLE İÇ İÇE OLACAKLAR”

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte öğrencilerin kitap okumaktan uzaklaştığını kaydeden Taşçı bu proje sayesinde öğrencilerin hem teknolojiyi kullanacaklarını hem de kitaplar ile iç içe olacaklarını ifade etti. Taşçı “Zenginleştirilmiş Kütüphanemizde elektronik kaynaklar ve temel eserler olacak. Öğrenciler burada ödevlerini yapıp, çıktılarını alacak. Oyun oynayıp internete girebilecek ve kitap okuyacak. Kütüphanelerde öğrenciler basılı, sesli ve elektronik kitaplarla buluşturularak alternatif okuma seçenekleri de sunulacak. Öğrencilerin dinlenmesi amacıyla kütüphaneye yer minderleri, koltuk ve kanepe gibi rahat oturulabilecek mobilyalar konulacak” diye konuştu.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10