Yüceer: Tekirdağ'ın boş vaatlere karnı tok

Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, hafta sonu gerçekleştirilen AKP İl Kongresi'ni Meclis gündemine taşıdı.

Tekirdağ 20.01.2015 20:33:00 0
Yüceer: Tekirdağ

“Kongreye 657 Sayılı Devlet Memurları Yasası’na aykırı bir şekilde Devlet memurlarının da katıldığı yerel basına fotoğraflarla yansımıştır. Ayrıca, İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin okul müdürlerine telefon ederek, idarecilerle birlikte 15-20 öğretmenle, bir araç kiralayarak kongreye katılmalarını istedikleri iddia edilmektedir” diyen Yüceer, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi.

“TEHDİTLE İNSAN TAŞIYOR”

AKP’nin, dolduramadığı kongrelerine, devlet gücünü kullanarak, yandaş sendikalar aracılığıyla, kamu kurumları aracılığıyla, zorla, baskıyla, korkuyla, iş tehdidiyle insan taşıdığını iddia eden Yüceer “Ve bunun adına da demokrasi diyor. Zorla, baskıyla, tehditle demokrasi olmaz. Kongreye isteyen katılır, istemeyen katılmaz” dedi.

HEMŞERİLERİMİN BOŞ SÖZLERE KARNI TOK

Başbakan Davutoğlu’nun Tekirdağ’daki konuşmalarına da değinen Yüceer “Cumhuriyete reklam arası deyip, Cumhuriyet ateşinin filizlendiği Trakya’da samimiyetten uzak bir şekilde Cumhuriyet aşığı kesilenlere Tekirdağlı hemşerilerim en güzel cevabı yerel seçimde vermiştir. Cumhuriyeti reklam arası olarak görenler “vatan, hak, adalet” kavramlarının değerini, “dürüstlüğün, samimiyetin, yetim hakkına el uzatmamanın” anlamını çok iyi bilen hemşerilerimden genel seçimde de gerekli cevabı alacaklardır. AKP Hükümeti içi boş yatırım vaatleriyle sürekli halkı oyalıyor. “Başbakan Davutoğlu, kongrede Tekirdağ’a yine yatırım sözü verdi. Hemşerilerimin boş sözlere karnı tok. İçi boş vaat değil, icraat bekliyorlar. Hani nerede söz verdikleri Şehir Hastanesi? 5 yıldır temelini bu yıl atıyoruz, önümüzdeki yıl atacağız diye hemşerilerimi sürekli oyalıyorlar” dedi.

KAPAKLI-SARAY YOLUNDAN NEDEN BAHSETMİYOR?

Duble yol yapıyoruz diye övünen Başbakan Davutoğlu’nın, 6 yıldır yapılmayan, onlarca kişinin hayatını kaybettiği 17 kilometrelik Kapaklı- Saray yolunu neden anlatmadığını da soran Yüceer “Yüksek hızlı trenden bahsediyor ama Tekirdağ, Edirne, İstanbul arasındaki ulaşımı sağlayan tren yolunun 2 yıldır çalışmadığından bahsetmiyor. Trakyalı hemşerilerimin mağduriyetinden bahsetmiyor” dedi. 

BAKAN AVCI’YA SORDU

Yüceer, Bakan Avcı’nın yanıtlaması istemiyle “Okul müdürlerinin, idarecilerin, öğretmenlerle birlikte kongreye katılmasını “istediği” iddia edilen İlçe Milli Eğitim Müdürleri hakkında Bakanlığınıza gelen bir şikayet var mıdır? Bakanlık söz konusu durumla ilgili bir inceleme başlatacak mıdır? Tekirdağ’da, öğretmenler odasında muhalif gazete okudukları için kademe ilerleme cezası verilen ve başka okullara tayin edilen iki öğretmen gerçeği ortadayken, bu kişiler hakkında herhangi bir işlemin yapılmaması hakkaniyetli midir? Araçlar kim tarafından kiralanmıştır? Araç giderleri, katılımcılardan mı yoksa okul bütçelerinden mi karşılanmıştır? Devlet memurlarına kongreye katılması, Başbakan Davutoğlu’nu karşılaması için Tekirdağ kamu çalışanlarına herhangi bir çağrı yapılmış mıdır/kim tarafından yapılmıştır?  -Siyasi parti faaliyetlerine katıldığı için şimdiye kadar kaç öğretmen hakkında soruşturma başlatılmıştır? Soruşturmaların sendikalara göre dağılımı nedir?” sorularını sordu. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10