Öğrencilerin eserleri beğeniye sunuldu

Yıldızkent Ortaokulu öğrencilerinin 2014-2015 eğitim öğretim yılının başından itibaren resim derslinde yaptığı çalışmalar dün okulun çok amaçlı salonunda düzenlenen sergi ile beğeniye

Kapaklı 20.01.2015 20:35:00 0
Öğrencilerin eserleri beğeniye sunuldu

RESİMLERİ TEK TEK İNCELEDİ

Dün saat 13.30’da düzenlenen sergi açılışına Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Okul Aile Birliği Başkanı Erol Buz, okul idaresi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Beraberindekilerle birlikte serginin açılışını yapan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, sergideki eserleri tek tek inceleyerek resim öğretmenleri Berrin Şenyer ve Yılmaz Aydın'dan resimlerle ilgili bilgiler aldı.

 

 

PORTRE RESİMLER DE YER ALDI

Kaymakam Gürbüz’e bilgi veren resim öğretmeni Berrin Şenyer, sergide ortaokul öğrencilerinin yaptığı 130’a yakın çalışmanın yer aldığını belirterek “Dönem sonu kapanış sergisinde yer alan resimlerin boncuk, nokta ve diğer tekniklerle yapıldı” dedi. Sergide Gazi Mustafa Kemal Atatürk, heykeltıraş Auguste Rodin, müzisyen besteci Cemal Reşit Bey, besteci müzik eğitimcisi Ahmet Adnan Saygun, halk ozanı Aşuk Veysel, yazar şair Sait Faik Abasıyanık, ressam Salvador Dali, Bethoven gibi bazı tanınmış kişilerin nokta tekniği ile yapılan portre resimleri de yer aldı.  Portre resimleri de tek tek inceleyen Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, Aşık Veysel’in portresini beğendiğini söyledi.

 

 

ÖĞRENMELERİ VE TANIMALARINI İSTİYORUZ

Öğrenciler resim yapmadan önce konunun ne olduğunun bilincinde olmaları gerektiğini söyleyen Gürbüz, resim öğretmeni Berrin Şenyer’den “Öğrencilere önce konu hakkında bilgi veriyoruz, sonra resim çalışması yapıyoruz” sözleri üzerine duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Öğretmen Şenyer, objelerin yanı sıra dönem boyunca öğrencilerin önemli insanları öğrenmesi ve tanıması amacıyla onlarla ilgili de çalışma yaptıklarını söyledi. Sergi açılışında müzik öğretmeni Hasan Ergül de katılımcılara müzik resitali sundu.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER


0282 726 91 91
0282 747 65 10