Kaymakam Güney, Çerkezköy'deki hemşerileri ile buluştu

Çerkezköy'e gelen Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney, ilçedeki hemşerilerini ziyaret etti.

Çerkezköy 22.01.2015 19:58:00 0
Kaymakam Güney, Çerkezköy

VEZİRKÖPRÜLÜLER DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Çerkezköy’e gelen Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney dün saat 14.00’da Çerkezköy Vezirköprülüler Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Dursun Yıldız ve yönetimi tarafından kapıda karşılanan Güney hemşerileri ile sohbet etti. Dernek çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Yıldız “ Bugün gerçekleştirdiğiniz ziyaret bizleri mutlu etti. Dernek olarak 14 yıldır faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Samsunlular olarak Çerkezköy’de 20 bine yakın nüfusumuz var” dedi.

“HER ZAMAN GÜÇLÜ OLURSUNUZ”

Saray, Kapaklı ve Çerkezköy’de bulunan hemşerilerini ziyaret ettiğini kaydeden Kaymakam Güney de “4 yıldır Şarköy’de görev yapıyorum. Sizlerin bir arada olmanız, dernekleşmeniz çok önemli. Buralarda hepiniz gurbettesiniz. Ve buraların ekmeğini yiyorsunuz. Hemşerilerin bir araya gelip dayanışması bizleri her zaman mutlu ediyor. Sizler birlik, dirlik oldukça her zaman güçlü olursunuz. Dernekler seçim dönemleri akıllara geliyor. Aranızda bulunduğum vakit memleket havasını soludum. Misafirperverliğinizden ötürü de sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

“VAR GÜCÜMÜZ İLE ÇALIŞIYORUZ”

Ziyarete sonradan katılan ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın cenaze nedeniyle Çerkezköy’de olmadığını dile getiren Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör ise “Çerkezköy’e Türkiye’nin herhangi bir ilinden gelen vatandaşlarımız iş ve ekmek davasıdır. Buraya geldikten sonra burası yurdumuz oluyor. Ben 1993 yılında Çerkezköy’e yerleştiğimde hem nüfus azdı hem de iş olanakları fazlaydı. Şimdi nüfus çoğaldıkça iş bulma kriterleri de zorlaşıyor. Çerkezköy Belediyesi olarak ilçemizi güzelleştirmek ve yaşanabilir bir şehir haline getirmek için var gücümüz ile çalışıyoruz” diye konuştu.

SAMSUNLULARI DA ZİYARET ETTİ

Çerkezköy Vezirköprülüler Derneği’nden ayrılan Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney daha sonra Çerkezköy Samsunlular Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Dernek Başkanı Enver Bayram “Kaymakamımızın Kafkas kökenli olması da biz Kafkas kökenli insanları fazlasıyla mutlu etti. Dernek bünyesinde Yaşar Doğu Spor Kulübünü kurarken bu ismide yaşatıyoruz” dedi.

“ÖNEMLİ BİR YERE SAHİPSİNİZ”

4 yıldır Şarköy’de görev yaptığını, Çerkezköy, Saray ve Kapaklı’da hemşerilerinin yoğun yaşadığınızı ifade eden Kaymakam Güney de “Bugün de hemşerilerimizi ziyaret etmek istedik. Sizler ile tanışma fırsatını buldum. Buralar hepinizin doyduğu yerlerdir. Herkes ekmek parası için gelip bu topraklarda yaşamını sürdürüyor. Hemşerilik duygusunu yaşamak, hemşeriler arasında kaynaşmayı sağlamak her zaman güzeldir. Aynı zamanda Çerkezköy’de toplumsal açıdan önemli bir yere sahipsiniz. Burada sivil toplum kuruluşları olarak hem kendi memleketinizi hem de sosyal, siyasal  ve ekonomik yaşamına katkıda bulunuyorsunuz. Hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10