"Tekirdağ'ın kaderi için ön seçim önemli"

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Şerafetdin Terzi, Kapaklı ilçe teşkilatını ziyaret etti.

Kapaklı 28.01.2015 15:50:00 0

PARTİDEN KOPMADINIZ

Dün saat 11.00’de Kapaklı İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden Terzi’yi İlçe Sekreteri Haydar Delikkaya ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. İlçe Sekreteri Haydar Delikkaya “İlçe Başkanımız rahatsızlığından dolayı partide bulunamadı. Adaylığınız ülkemize ve partimize hayırlı olsun. Sizi 2011 Genel seçimlerinden de tanıyoruz. Parti içindeki siyasi hareketinizi de takip ediyoruz. Partiden kopmadınız ve bu şekilde olmanız bizleri memnun ediyor” dedi.

SİYASET YAPMAYI TEŞVİK ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Aday adayı Şerafetdin Terzi de “Geçmiş dönemlerden ilçe başkanlığı, meclis üyeliği yapmış alt yapım var. Örgütlere gelmeden bir belediye başkanının yanına gitmeyi de uygun bulmuyorum. 2011 yılında bir yola çıktık. Ön seçimde 39 arkadaşımız ile yarıştık. 50 güne yakın bir çalışma da yeteri kadar alt yapımız olmamıştı. Ancak ön seçimde sekizinci sırada yer aldım. Bu sıralamada Tekirdağ’da bana siyaset yapmayı teşvik etti” dedi.

TALİHSİZ GÜNLER YAŞADIM

2014 Genel seçimlerine hazırlanırken Genel Merkezin isteği üzerine Ankara Yenimahalle İlçe Başkanlığı’nın kendisine verildiğini kaydeden Terzi “Görev verilince almamazlık da yapmadık. Bu süreç içinde de talihsiz günler yaşadım. 1 milyon 100 bin nüfusa dayanan Yenimahalle’de belediye ile ayrışmalarımız oldu. Örgüt olarak hiçbir zaman biz suçlu olmadık. İl Başkanlığı 14 aylık seçilmiş başkan olmama rağmen görevden aldı. İl Başkanı benimle görüşerek istifa eder misin dedi. Ben de ayrı bir dedikodu olacağını düşünerek görevden almalarını istedim. Demokrasinin içersinde böyle ayrılıklar olacaktır” dedi.

PARTİMİZ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM ETTİK

Büyükşehir seçimleri için sahaya çıktığını kaydeden Terzi “2011 yılındaki 50 günlük çalışmamızın üzerine çıkarak Büyükşehir aday adaylığı için 9 ay çalıştım. Çok güzel bir alt yapı oluşturdum. Tekirdağ’ın sadece 29 köyüne gidemedim. Genel Merkezin takdiri ile bu adaylık Kadir Albayrak’a verildi. Biz partimize hiç küsmedik. Partimiz için çalışmaya devam ettik. Seçimlerde 12-0 yaptığımız için de çok mutlu oldum” dedi.

BU SABRI ALANA YAYMAK GEREKİYOR

Büyükşehir’in sancılarının olduğunu kaydeden Terzi “Beklentiler üst seviyeye çıktığı için sancılar oluştu. İnsanlarda Büyükşehir gelince para akacak, işsizlik bitecek algısı oluştu. Büyükşehir yeniden yapılanma getirdi. Bazı ilçe belediyeler de bunun sıkıntısını çekti. İlçe belediyeleri ellerindeki su bedellerini toplayamaz hale gelirken, gelirlerinde de kısılma oldu. Örgütler olarak sabırlı olmamız gerekiyor. Biz sabretmezsek belediye başkanlarımızı yıpratmış oluruz. Bunu hiçbirimiz istemeyiz” dedi. Çarkın dönmeye başlamasını ise en az iki yıl beklemek gerektiğini söyleyen Terzi “Daha önce Büyükşehir olan illerin bile adapta olma süreleri uzun sürdü. Kısacası 100 kilometre yakında olan Saray’ın Güngörmez köyünün sorunları ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ilgileniyor. Bu sorunların çözülmesi için bir şeylerin yapılması iki üç ay sürmez. Bu sabrımızı alana da yaymamız gerekiyor” açıklamasında bulundu.

“ÖN SEÇİM İSTİYORUZ”

Milletvekilliği için ön seçim istediğini kaydeden Terzi “12-0 yapan Tekirdağ’ın kesinlikle ön seçime gitmesini istiyorum. Partimize oy verenler ve parti içindekiler bile ön seçim diyorlar. Kontenjansız ön seçim olmasını bile isteyenler de çok” dedi. Ön seçimi Kapaklı İlçe Teşkilatı olarak desteklediklerini kaydeden İlçe Sekreteri Haydar Delikkaya “Kapaklı örgütü olarak aynı fikirdeyiz. Tekirdağ’ın kaderi için ön seçimin önemli olduğunu, milletvekilliği seçimlerinde sandığın ve ön seçimin kaçınılmaz olduğunu söylüyoruz. Kapaklı İlçe Teşkilatının da kararı da budur” diye konuştu.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10