Kubilay: Halk eğitimi merkezi bizim geleceğimiz

Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu ilk toplantısını dün Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi'nde yaptı.

Çerkezköy 30.01.2015 15:59:00 0
Kubilay: Halk eğitimi merkezi bizim geleceğimiz

BU YIL İLK 5 AYDA 205 KURS AÇILDI

Saat 10.00’da düzenlenen toplantıda konuşan Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 35 yıldır Halk Eğitimi Merkezi’nin Çerkezköy’de bulunduğunu kaydeden Akman “Okuma yazma kursları, mesleki teknik kurslar, sosyal kültürel kurslar, açık ilköğretim ve açık öğretim lisesi kayıt işlemleri ve kulüp çalışmaları adı altında faaliyetler düzenleniyor. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün tanımladığı 67 ana başlık altında 2 bin 143 farklı burs tanımı bulunuyor. Merkezimizde 2012-2013 yılında 72 Mesleki ve Teknik Kurs, 35 Okuma yazma kursu, 123 Sosyal ve Kültürel Kurs, 2013 yılında ise 141 Mesleki Teknik Kurs, 36 okuma yazma kursu, 198 Sosyal ve Kültürel Kurs açılırken, 2014-2015 yılının ilk döneminde ise 106 Mesleki ve Teknik Kursu, 18 Okuma yazma kursu, 81 adet de Sosyal ve Kültürel kurs açıldı” dedi.

YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın başlattığı Halk Eğitimi kampanyasında bir önceki dönemde kurs sayısının 375, kursiyer sayısının ise 7 bin 899 olduğunu anımsatan Akman “2014-2015 döneminde altı aylık zaman içinde 205 kursta, 4 bin 352 kursiyere ulaşıldı. İlçemiz eski Meslek Yüksekokulu binasının bir bölümünün halk eğitimi merkezine kazandırılması için 29 Ağustos 2014 tarihi itibariyle Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yazışmalar yapıldı. Kısa süre içinde de taşınılması düşünülüyor. İnci Narin Yerlici İlkokulu bahçesinde uygun alana büyük tip halk eğitimi binası 2015 yatarım programına alındı. Çalışmalar devam ediyor” dedi.

AMACIMIZ HER EVE ULAŞMAK

2015 yılı için hedeflerinin 500 kurs ve 10 bin kişiye ulaşmak olduğunu kaydeden Akman “Amacımız sivil toplum kuruluşları ve çevredeki resmi ve özel kuruluşlarla koordineli olarak her mahalleye kurslar açmak, bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda mesleki kurslar açmak ve her eve ulaşmak” dedi.

123 BİN NÜFUSU AŞTI

Halk Eğitimi kampanyasına geçtiğimiz yıl 31 Ocak itibariyle başladıklarını anımsatan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da “Bununla ilgili yoğun bir faaliyet yürütüyoruz. Geçen seneki yoğun gayretler sonucunda 375 kursta 8 bin kursiyer halk eğitime geldi. Bu bizim için gerçekten çok önemli. Çerkezköy en son nüfus sayımlarına göre 123 bin nüfusu aştı. Geçen seneden bu seneye baktığımızda 10 bine yakın nüfus artışı oldu. Bölgemizde nüfus artışı hızlı bir şekilde devam ediyor. Bölgemizin ihtiyaç duyduğu kalifiye elaman her geçen gün artıyor ve yeni işyerleri kuruluyor. Bölgemizde ihtiyaç duyduğumuz kalifiye eleman ihtiyacını karşılayabileceğimiz en doğru alanın halk eğitimi olduğunu söylemek istiyorum” dedi.

24 KASIM İTİBARİYLE ONAYINI ALDIK

Başlatmış oldukları kampanya çerçevesinde herkesi kampanyaya davet eden Kubilay “Çok çeşitli alanlarda ihtiyaç duyulan kurslar açtık. Onların hayatlarını kolaylaştıracak, zamanlarını değerlendirecek kurslara öncelik veriyoruz. Halk eğitim kursları vatandaşlarımıza bilgi beceri kazandırmasının yanı sıra onların iş bulmasını sağlıyor. İşinde yükselmesinin yanı sıra vatandaşların arasında birlik ve beraberliği de sağlıyor. Halk eğitim devlet ve vatandaş arasındaki bir köprüdür. Bu köprünün her yıl bakımının iyi yapılması, güçlendirilmesi gerekiyor. Halk eğitime talep çoğalmaya başladı. Fiziki mekanlar buna yetmiyor. İçinde bulunduğumuz bina çok sınırlı imkanlara sahip. Yüksekokulun binasını 24 Kasım itibariyle tahsis onayını aldık. Orada Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Halk Eğitim Merkezi ve Kütüphane olarak açmayı düşünüyoruz” dedi.

 

 

BAYANLARIMIZ İLGİ GÖSTERİYOR

Bayanların halk eğitimi merkezlerine yoğun ilgisi olduğunu kaydeden Kubilay “Çerkezköy’de müstakil ve büyük bir halk eğitimi merkezi istiyoruz. Göreve geldiğim 15 Ağustos 2013 tarihinden itibaren bütün enerjimi halk eğitim için kullanmaya çalışıyorum. Kütüphaneler Genel Müdürlüğümüz ile görüşüp İnci Narin Yerlici İlkokul bahçesinde binamızı yapacağız. 2015 yatırım programına alındığını duyduk. Belge elimize ulaşmadan da alındı diyemeyiz. Hedefimiz 2015 yılında büyük tip halk eğitim inşaatını başlatmak. Bu anlamda ihtiyaç duyduğumuz kurs sorunu da ortadan kalkacak” dedi.

PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ OLUŞTURDUK

Çerkezköy Kaymakamlığı olarak proje koordinasyon birimi oluşturduklarını söyleyen Kubilay “Mutlak suretle sivil toplum örgütleri, diğer kamu kurum kuruluşları ile işbirliği içinde projeler üreteceğiz. Avrupa Birliği ve Trakya Kalkınma Ajansı kaynaklarından da bu projeler için yararlanabilir. Halk eğitimi gerçekten çok önemsiyoruz. Vatandaşların nitelik kazanması, ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman konusunu bu şekilde biz çözebiliriz” dedi.

EN ÖNEMLİ YATIRIM İNSANA YAPILAN YATIRIMDIR

Amaçlarının bütün vatandaşlara ulaşmak ve her eve girmek olduğunu kaydeden Kubilay “Hedefimiz yıl içinde 10 bin kursiyere ulaşmak. Bu hedefe ulaşmak için çalışmaları sürdürmemiz gerekiyor. Halk eğitimde meslek kursları da çok önemli. Arkadaşlarımıza gelir getirici ve istihdam kolaylığı sağlayıcı halk eğitim faaliyetlerine ve kurslarına öncelik verilmesi gerekiyor. Gençlerimizin kötü alışkanlardan uzak durması, zamanlarını iyi değerlendirmeleri açısından halk eğitim vasıtasıyla, açılacak olan gençlik merkezi ile birlikte gençlerimize sahip çıkacağız. Çerkezköy’de yoğun bir genç nüfus var. Gençlerimizin en iyi şekilde korunması için, enerjilerinin doğru yönde olmasına ağırlık vereceğiz. Çerkezköy’ü gelişmiş, huzurlu, birlik ve beraberlik içinde görmemiz için hepimizin yapacağı katkı var. Halk eğitimi merkezi bizim geleceğimizdir. Hep birlikte sahip çıkalım. En önemli yatırım insana yapılan yatırımdır” dedi.

KURUM MÜDÜRLERİ KATILDI

Programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, kurum yetkilileri, okul müdürleri katıldı.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10