Üçüncü merkez, Çerkezköy'de açıldı

Vatandaşların kaliteli sağlık hizmetlerine hakkaniyet içinde erişmelerini sağlamak ve hizmet standartlarını yükseltmek üzere bölge ihtiyaçları hedef alınarak yapılan planlama neticesinde Tekirdağ Kamu Has

Çerkezköy 30.01.2015 16:02:00 0
Üçüncü merkez, Çerkezköy

ÇERKEZKÖY VE CİVAR İLÇELERE HİZMET VERECEK

Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi Çerkezköy ve civar ilçelerde ikamet eden ağır ruhsal hastalığa sahip kişilerin toplumdan dışlanmadan daha üretken olarak hayatlarını sürdürmelerini sağlamaya yönelik destek verecek.

DEVLET HASTANESİ BÜNYESİNDE AÇILDI

Konuyla ilgili açıklama yapan Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Mustafa Dönmez, “Toplumla yeterince ilişki kuramayan, yaşamlarını sürdürecek sosyal beceri ve mesleki uğraşılardan yoksun kalan ağır ruhsal bozukluğu olan hastaların, tekrar tekrar hastaneye yatarak toplumdan uzaklaşmalarının, işlevselliklerindeki azalmanın önüne geçilmesi amacıyla hastanın evinde, mahallesinde veya iş yerinde temel yaşam ihtiyaçlarını karşılamayı, sorunlarla başa çıkma becerilerini geliştirmeyi ve gerekli destek sistemlerini devreye sokmayı hedefleyen ’Toplum Temelli Ruh Sağlığı’ anlayışının ilimizde hızla geliştirilip yaygınlaştırılmasına yönelik Çerkezköy Devlet Hastanemiz bünyesinde Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hizmete girdi” dedi.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10