Çerkezköy teyakkuzda

Hafta sonu boyunca etkisini sürdüren fırtına dün yerini sağanak yağışa bıraktı. Çerkezköy'de etkili olan yoğun yağış nedeniyle Ambardere mevkiinde ikamet eden vatandaşlar zor anlar yaşadı

Çerkezköy 2.02.2015 18:37:00 0
Çerkezköy teyakkuzda

VATANDAŞLAR MAHSUR KALDI

Trakya’yı etkisi altına alan yoğun yağış, Çerkezköy’deki yaşamı da olumsuz etkiledi. Özellikle Ambardere mevkiinde birçok alan suyla kaplanırken, Tugay Kavşağı’ndan Ambardere istikametine gitmeye çalışan birçok vatandaş ise yolda mahsur kaldı. Derenin taşması ile anayolda gölet oluşurken, vatandaşlar Ambardere’deki evlerine ise Hallaçlı yolu üzerinden evlerine ulaşmaya çalıştı.

NEDEN İSKAN VERİYORSUNUZ?

Ambardere’de yaşayan Çerkezköy Ordulular Derneği Başkanı Rahmi Uzun da yağmur yağdığı zamanlar sürekli bu sorunlar ile karşılaştıklarını kaydederek “Her yıl yağmur yağdığında bu sorunları yaşıyoruz. Cumhuriyet Halk Partili Milletvekili Candan Yüceer de bu mevkide yaşıyor. Bu akan pisliğin içinde logar da var. Kanalizasyon sistemi ise bulunmuyor. O zaman burada bu sorunlar olduğu halde neden buraya iskan veriyorsunuz?” sözleri ile tepkisini dile getirdi.

GÖLET OLUŞTU

Yağan yağmur nedeniyle Çerkezköy Kaymakamlığı ve bazı kamu kurumlarını bünyesinde barındıran Hükümet Konağı’nda hareketli anlar yaşandı. Pınarça Deresi’ni dolması nedeniyle, Kaymakamlık binasının hemen yanı başında bulunan rogarlar da taştı. Hükümet Konağı’nın arkasında da su birikintileri nedeniyle gölet oluştu.

KAYMAKAM KUBİLAY’DAN ‘TEDBİR ALIN’ TALİMATI

Hükümet Konağı binasının önündeki su birikintileri vatandaşlara zor anlar yaşattı. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, binanın özellikle alt katlarında yağmur sularına karşı tedbir alınması talimatının verirken, bina önünde bulunan sular Çerkezköy Belediyesi’ne ait vidanjörlerle çekildi. Olası bir su baskınına karşı önlem alan görevliler de kıymetli evrakları üst katlara taşıdı.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10