Baraj projesinde sona gelindi

Son yağışlarda 8 -10 dereden gelen aşırı su nedeniyle Çerkezköy'den geçen Çorlu Deresi'nde su seviyesinin yükseldiğini söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay "Önceden ya

Çerkezköy 6.02.2015 13:26:00 0
Baraj projesinde sona gelindi

KALICI ÇÖZÜM DEĞİL

Önceki gün konuyla ilgili açıklama yapan Akay, Çorlu Deresi üzerinde Devlet Su İşleri tarafından yapılan BSH köprüsü, Polijüt Köprüsü ve Veliköy Sanayi Köprüsü’nde aşırı yağmurlarda büyük sıkıntı yaşandığını ifade ederek “Bu köprülerin kotlarının yükseltilmesi gerekiyor. DSİ yetkililer ile de görüştüm. Son dere ıslah çalışmalarımız son yağışlarda meyvesini gösterdi” dedi. Bunun kalıcı bir çözüm olmadığını ifade eden Başkan Akay “Biz bunu geçici olarak yaptık. Kısa süre içinde de kalıcı çözümler yapacağız” dedi.

37 NOKTADA MENFEZ VE YAĞMUR SUYU ÇALIŞMASI YAPACAĞIZ

Çerkezköy’de artık su taşkınlarının yaşanmasını istemediklerini ifade eden Akay “Son yağışlardan sonra Büyükşehir Belediye Başkanımız, TESKİ Genel Müdürümüz başta olmak üzere Afet İşleri, İmar ve Fen İşleri Daire Başkanlarımızla birlikte konuyu tekrar masaya yatırdık” dedi. 3 köprüde sıkıntı yaşadıklarını ve bu köprülerin kotlarının yükseltilmesi gerektiğini söyleyen Akay “Tespit ettiğimiz 37 noktada da menfez ve yağmur suyu çalışması yapacağız. Bu çalışmaların öncelikle yapılması gerekiyor” diyerek bu çalışmaların TESKİ ile birlikte yapılacağını belirtti.

ÇAMURDAN KURTARACAĞIZ

Ambardere mevkiinin sıkıntılı bir bölge olduğunu dile getiren Akay “Burada da menfez ve yağmursuyu çalışmalarını önümüzdeki günlerde başlatacağız. Ambardere’nin sıkıntısı büyük. Burada yaşayan insanlarımızı bu sıkıntıdan bir an önce kurtarmalıyız” dedi. Akay, İmam hatip Lisesi yolunu da çamurdan kurtaracaklarını söyledi.

YER TESPİTİ YAPILACAK

Ambardere mevkiinde yapılmasını planladıkları barajın proje çalışmalarında sona gelindiğini aöyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Önümüzdeki günlerde baraj yeri tespit edilecek” dedi. Kamulaştırmalarla birlikte barajın toplam maliyetinin 50 milyon TL olacağını ifade eden Akay “Ambardere baraj çalışmalarına 8 Temmuz itibariyle başladık ve proje aşamasında sona geldik” dedi.

PROJE İHALE EDİLDİ

Barajın proje ihalesinin yapıldığını söyleyen Akay “Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ ile yapacağımız yer tespit çalışmalarını ardından kamulaştırma çalışmaları yapılacak. Kamulaştırma çalışmalarının ardından da baraj yapımına başlanacak” dedi.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10