Trakya'nın rekorunu kırdı

İpsala Belediyesi ve Kızılay'ın ortaklaşa gerçekleştirdiği kampanya sonunda 103 kişi kan bağışında bulundu. İpsala Trakya'daki rekorun yeni sahibi oldu.

Bölgede Gündem 6.02.2015 13:27:00 0
Trakya

KAN BAĞIŞI ÇOK ÖNEMLİ

İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, “İlçemizde kan bağışı kampanyası yapacakları yönünde talepleri olduğunda, biz de kan bağışı çok önemli, organ bağışı çok önemli. Bununla ilgili İpsala Belediye Başkanlığı ve Kızılay olarak bir çalışma yapalım dedik. İlçe halkımın böyle bir duyarlılık içerisinde olmasından dolayı çok teşekkür ediyorum.  Yani Türk Milleti istediği zaman başarıya imza atar. Kan bağışı insan hayatı çok önemlidir. Böyle bir günde bir araya gelip, tek güç, tek yumruk olabilmenin örneğini şuanda ilçemizde gösteriyoruz.” dedi.

TRAKYA’NIN REKORU

Kerman, “ Edirne Kızılay Başkanıyla telefon görüşmemizde Trakya’nın şuanda 1 günde alınan kan bağışı rekorunun 96 olduğunu öğrendim. Biz bu gün ilçemizde bu rekoru İnşallah kıracağız. 96’nın üzerine çıkacağız” dedi. Edirne Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Vedat Arpacı da “Kan vermek insanlar için çok faydalı. Normal şartlarda erkekler senede  3 ayda bir olarak 4 sefer, bayanlar da 4 ayda bir olmak üzere senede 3 kez kan verebilirler. Kan veren kişilerin sağlıkları her zaman var. Çünkü, bu kanın yerine yeni taze kan geliyor. Onun için bizim formlarımız var. Formları vatandaşlarımıza söylüyoruz. Tabi biz sağlıklı kişilerden kan alıyoruz. Biz gelen kişinin değerlerine bakıyoruz. Hemoglobin değerlerine, tansiyon değerlerine ve nabzına bakıyoruz. Çünkü, eğer uygunsa kan alıyoruz” dedi.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10