TSO yönetiminden AK Parti'ye ziyaret

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Sayman Üye Taner Karaoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Galip Öge, Göksel Karaevli, Cemil Koçaş

Tekirdağ 6.02.2015 13:29:00 0
TSO yönetiminden AK Parti

BAŞARILAR DİLEDİ

Ziyarette konuşan Günay, Ahmet Akçay ve yeni yönetimini tebrik etti. Kongrenin AK Parti İl Başkanlığı’na ve şehrimize hayırlı olmasını temenni eden Günay, önümüzdeki genel seçimlerde başarılar diledi.

ÇALIŞMALARLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Odanın çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Günay “Türkiye’nin önde gelen tarım ve sanayi kenti olan Tekirdağ’ımızda Tekirdağ Organize Sanayi Bölgesi (TORSAB) 2013 yılının sonlarında kuruldu. Tekirdağ merkez ilçede diğer ilçelere oranla işsizlik oranı daha fazla olarak karşımıza çıkıyor. Planlı yapılan hiçbir projeden şehirlere zarar gelmez. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, bir yere yatırım yapılabilmesi için birkaç faktör ön planda olması gerek. Bunlar, ulaşım, altyapı, hammaddelere yakınlık, satış ağları, iş gücü ve bunun gibi birçok faktörü sayabiliriz. İşte TORSAB bu faktörlerin hepsini içinde barından lokasyon olarak çok önemli bir Organize Sanayi Bölgesi olarak karşımıza çıkıyor. TORSAB faaliyete başladığında yaklaşık 11 bin – 12 bin kişinin istihdamı öngörülüyor” dedi.

BU PROJEYİ ÖNEMSİYORUZ

Bu projenin Tekirdağ için çok önemli olduğunu söyeyen Günay “Şehrin menfaatleri ön planda olduğu için TTSO olarak biz bu projeyi çok önemsiyoruz. TORSAB ile ilgili önümüzdeki günlerde bir çalıştay yapmayı planlıyoruz. Çalıştaya Valimiz, Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Süleymanpaşa Belediye Başkanımız, Esnaf Odalarımız, Siyasi Parti İl ve İlçe Başkanlarımız ve diğer Kamu kurum ve kuruluşlarımızın temsilcilerini davet edip, ‘TORSAB neden isteniyor, TORSAB neden istenmiyor, TORSAB’ın şehrimize katkısı ne olacak’ gibi soruların hep birlikte cevabını bulmak istiyoruz” edi.

EKONOMİK CANLILIĞI SAĞLAMALIYIZ

Şehrin ekonomik yapısına bakıldığında 2013 yılına göre 2014 yılında yüzde 15 gerileme olduğunu söyleyen Günay “Şehrin kanaat önderleri ve yerel yöneticileri ile birlikte hareket ederek sürdürülebilir ekonomik canlılığı elbirliği ile sağlamayız” dedi. AK Parti İl Başkanı Ahmet Akçay da, TORSAB konusunda Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nı desteklediklerini ve Tekirdağ TSO olarak TORSAB ile ilgili daha çok atak yapılması gerektiğini ifade etti.

Çerkezköy Haber  


0282 726 91 91
0282 747 65 10