6 saatte 40 ünite kan toplandı

AK Parti Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları tarafından ilki 2010 yılı Şubat ayında düzenlenen kan bağışı kampanyası rutin aralıklarla devam ediyor.

Çerkezköy 9.02.2015 12:58:00 0
6 saatte 40 ünite kan toplandı

GELENEKSEL HALE GETİRİLDİ

AK Partili gençler tarafından geleneksel hale getirilen kan bağışı kampanyası kapsamında Çorlu Kızılay Kan Merkezi’nden gelen ekip, Pazar günü 12.00-18.00 saatleri arasında gönüllülerden kan topladı. Doktor Serap Keskin, hemşireler Özlem Küçük ve Emine Güler ile görevliler Oya Koçak , Erol Yıldırım ve Sezai Ilıca’dan oluşan Çorlu Kızılay Kan Merkezi ekibi, Pazar günü saat 11.00’da Çerkezköy’e geldi.

BAŞKA ÖĞE DE KAN BAĞIŞLADI

Yapılan hazırlıkların ardından saat 12.00’da AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda gönüllü vatandaşlardan kan alınmaya başlandı. AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Rüveyda Akbay ve kadın kolları yönetimi, Gençlik Kolları Başkanı Sinan Meral, Gençlik Kolları Eski Başkanlarından Murat Yaraşır da kan bağışlayarak kampanyaya destek olurken, AK Parti Çerkezköy İlçe Eski Başkanlarından Sait Yazı da partilileri yalnız bırakmadı.

40 ÜNİTE KAN TOPLANDI

 Saat 18.00’a kadar devam eden kampanya kapsamında 52 kişi kan bağışında bulunmak için başvuru yaparken, başvuru yapanların 40’ından kan alınabildi. 12 kişinin başvurusu ise çeşitli sağlık sorunları nedeniyle kabul edilmedi.

HER AN HERKESİN İHTİYACI OLABİLİR

Kan bağışı kampanyasını bundan sonra da rutin aralıklarla devam ettireceklerini ifade eden AK Parti Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı Sinan Meral, kan bağışının önemine dikkat çekti. Kan vermenin insanın hem kendi sağlığı için hem de kanamalı bir hasta olduğunda hastaya gerekli kanı zamanında bulabilmek için çok önemli olduğunu ifade eden Meral, “Kan ihtiyacının karşılanmasında Kızılay çok önemli. Bu nedenle ona her konuda yardım edilmesi gerekiyor. Bu bir insanlık görevidir. Kan hayati bir ihtiyaçtır ve kana her an herkesin ihtiyacı olabilir” dedi.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER


0282 726 91 91
0282 747 65 10