Canbey de milletvekilliğine aday

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, milletvekili adaylığı için görevinden ayrıldı. Atalay yaptığı yazılı açıklamada, 2015 Yılı 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde Trabzon'd

Tekirdağ 9.02.2015 14:43:00 0
Canbey de milletvekilliğine aday

BİK’TEKİ GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

Atalay’dan sonra, Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un basın danışmanlığını yapan ve BİK’te üst düzey yönetici olan, Mustafa Canbey de Balıkesir’den milletvekili adayı olmak için görevinden ayrıldı.

MUSTAFA CANBEY KİMDİR?

Bir dönem Basın İlan Kurumu Tekirdağ Şube Müdürlüğü görevinde de bulunan gazeteci, yazar ve akademisyen Mustafa Canbey, 1975 yılında Balıkesir’in İvrindi ilçesinde doğdu. 1993 yılında Balıkesir İmam Hatip Lisesi’ni bitirdikten sonra, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nü kazandı. Medya sektörüne henüz üniversite eğitiminin ilk yıllarında giren Canbey, yükseköğrenimine paralel olarak, ilerleyen yıllar içinde pek çok gazete ve dergide muhabirlikten istihbarat müdürlüğüne uzanan çeşitli görevler üstlendi. Çalışma hayatıyla birlikte başarıyla yürüttüğü lisans eğitiminin ardından, aynı üniversitenin Halkla İlişkiler Bölümü’nde de yüksek lisansını tamamladı. “Medya, kamu diplomasisi ve algı yönetimi” üzerinde doktora çalışmasını sürdüren Canbey’in ilk kitabı “Cephede Bir Muallim: Şehit Ethem” 2008’de yayınlandı. Türk siyasî hayatında etkin olduğu süre boyunca Has Parti’de Genel Başkan Başdanışmanlığı yapan Canbey, Has Parti’nin 2012 yılında o dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bütünleşme davetine icabet ederek Adalet ve Kalkınma Partisi saflarına katılması sürecinde, kurucu kadronun diğer üyeleriyle birlikte AK Parti’ye geçti.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10