İbni Sina İlkokulu ders başı yaptı

Tekirdağ İl Özel İdaresi tarafından yapımına 2013 yılında başlanan Kapaklı Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan İbni Sina İlkokulu, 2.dönem eğitim öğretime açıldı.

Kapaklı 10.02.2015 16:56:00 0
İbni Sina İlkokulu ders başı yaptı

627 ÖĞRENCİ EĞİTİME BAŞLADI

Pazartesi günü başlayan yeni eğitim öğretim sezonunda 21 derslikli okulda okul aile birliğini oluşturan Okul Müdürü Murat Bektaş veliler ile toplantı yaptı. İbni Sina İlkokulu’nda 627 öğrenci ile eğitime başladıklarını kaydeden Bektaş “Okul idaresi olarak öğretmenleri ve çalışanları olarak yarınımızın teminatı çocuklarımızın bu dönemlerini en iyi, en güvenli, en başarılı şekilde geçirmeleri için çaba harcıyoruz. 2014-2015 Eğitim öğretim yılı itibarıyla beş şube olan birinci sınıflarda 137, dört şube olan ikinci sınıflarda 130, 8 şube olan üçüncü sınıflarda 236, dört şubesi olan dördüncü sınıflarda 124 öğrenci olmak üzere toplam 627 öğrencimiz eğitim öğretimine devam ediyor” dedi.

27 ÖĞRETMEN KADROMUZ VAR

Okulda 27 öğretmen kadrolarının bulunduğunu kaydeden Bektaş “Bir okul müdürü, 2 müdür yardımcısı, 2 rehber öğretmen, 21 sınıf öğretmeni, bir Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni, bir İngilizce öğretmeni ve 2 okul öncesi öğretmeni olarak 27 kadromuz bulunuyor. Biliyoruz ki bir ülke için yapılacak en önemli yatırım çocuklara ve gençlere yapılan yatırımdır. Büyük sabır ve özveri isteyen bu yatırımı, hedefi daima yükselmek olan toplumlar, asla göz ardı etmezler. Çocuklarımıza kaliteli eğitim imkânları sağladığımız sürece dünya sahnesinde söz sahibi olacak ve değer göreceğiz. Bugün bize emanet ettiğiniz çocuklarınızın sizler için çok değerli olduğunu, onlar için çok büyük fedakârlık yaptığınızı  biliyoruz.  Evlatlarınıza, asil bir milletin ferdi olarak gurur duymayı; vatanını  sevmeyi; büyük düşünmeyi öğretmek için çalıştığımızı biliniz” diye konuştu.

AİLELERE TAVSİYEDE BULUNDU

Anne- babaların çocuklarına evde huzurlu bir çalışma ortamı hazırlaması gerektiğini ifade eden Bektaş “Zira her gün kavga ve gürültünün olduğu bir ortamda, çocuğun başarılı olması elbette ki beklenemez. Her gün belirli bir saatte yatma ve belirli bir saatte kalkma alışkanlığı kazandırılmalıdır. Televizyon seyretme ve arkadaşlarıyla oyun oynamayı yasaklamak yerine, uygun zamana ve zemine göre planlama yapılmalıdır. Kişisel temizlik gerek öğrencilerin gerekse toplu yaşam alanını paylaşan herkesin sağlığı açısından çok önemlidir. Özelliklede bu konuya hassasiyet gösterelim. Özellikle sabahları iyi bir kahvaltı yaptırarak çocuklarımızı güler yüzle ve zamanında okula gönderelim. Çocuğun, başarısında da,  başarısızlığında da anne ve babanın göstereceği sevgi, sabır ve hoşgörü onlar için en önemli unsurdur” dedi.

ANNE BABALARA TAVSİYELERDE BULUNDU

Anne babalara da tavsiyelerde bulunan Bektaş “Çocuğunuz okul sonrası eve gelince ‘Bu gün okul nasıl geçti?’ diyerek kısa bir sohbet yapmaya gayret edelim. Onu önemsendiğimizi hissettirelim. Fırsat buldukça okul öğretmenleriyle görüşüp işbirliği içerisinde olalım. Unutmayalım ki dünyanın en zor işlerinden birisi belki de birincisi insan yetiştirmektir. Öğrencimizle veya okulla ilgili sorunlarınızı mutlaka bizimle paylaşın. Ortak bir görüş ve davranış içinde olmamız öğrencilerimizin lehine olacaktır. Çocuklar okulda öğrendikleri değerler ile , okul dışında edindiği değerler arasında  çelişkiye düşmekte. Çocuklarımız geleceğimizin güvencesidir. Onları geleceğe hazırlarken birlikte hareket edelim” dedi.

EKSİKLERİMİZ BİTTİ

Okulun eksikliklerini de tamamladıklarını kaydeden Bektaş “Güçlü öğretmen kadromuzla okulumuzu eğitim ve kültür bakımından en ileri seviyeye ulaştırmanın ve her şeyden önce kendi kendimizle yarışmanın gayreti içindeyiz. Bundan sonra da siz değerli velilerimizin maddi destekleriyle, okulumuzun en iyi okullar arasında olmasını arzu etmekteyiz” dedi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10