"Afete Hazır Okul" eğitimi verildi

Başbakanlık AFAD tarafından başlatılan "Afetlere Hazır bir Türkiye için Bilinçlendirme ve Eğitim Seferberliği Projesinin", bir ayağı olan Afete Hazır Okul Projesi Eğitmen Eğitimleri toplantıs?

Saray 12.02.2015 16:52:00 0

PROJE ÇOK ÖNEMLİ

Toplantıya Saray Kaymakamı Hüseyin Öner, İl AFAD Müdürü Recep Erol, kurum amirleri ve proje kapsamında görevlendirilen öğretmenler katıldı. Kaymakam Öner, toplantıda yaptığı konuşmada “Afetlere hazırlıklı olma çalışmaları çerçevesinde değerlendirilecek Afet Acil Yardım Planlarının sunuşları ve Afete Hazırlık Seminerinin amacı planların eksikliklerini tespit etmek, afetlere karşı öncesinden hazırlıklı olmak ve planların başarılı ve uygulanabilir olmalarını sağlamak ve toplumda farkındalık oluşturmak, okullarımız, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz aracılığıyla ülkemizde mevcut bilinç düzeyini geliştirme anlamında ve özellikle memleketimizin, milletin geleceği olan gençlerin ufkunu açma anlamında Afete Hazır Okul Projesi çok önemli” dedi.

375 OKULDA UYGULANACAK

İl AFAD Müdürü Recep Erol da “Proje 375 okulda gerçekleştirilecek. Proje ile 8 bin 764 öğretmen ve 163 bin 550 öğrenciye ulaşılacak” dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sıddık Aslan DA İlçemizde yürütülen Afete Hazır Okul Projesinin başarılı olması için Saray İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak gereken çabayı titizlikle göstereceğiz” dedi. Eğitimin sonunsa katılımcılara sertifikaları verilirken, eğitim materyalleri de dağıtıldı.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10