Trakya Özgecan için yürüdü

Çorlu'da toplanan yaklaşık 500 kadın, Mersin'de 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın katledilmesini protesto etmek için yürüdü.

Çorlu 16.02.2015 12:08:00 0
Trakya Özgecan için yürüdü

DEVLET YİNE SAĞIR SULTAN MI OLACAK?

Grup adına açıklama yapan Songül Şensoy, “12 yıldır sözde önlemleriyle kadın cinayetlerindeki sistematik artışa izleyici kalmakla yetinmeyen hükümet, yaşamın her sahasında bey egemen zihniyetini pekiştirerek kadın katillerini tahrik indirimiyle kollayan ülke yargı işbirliği önünü acıyor. Kadın şiddetlerine karşı acil tedbir talebine kulak tıkayan imzaladığı uluslararası sözleşmelerin gereğini yerine getirmeyen tesirli ve acil önlemler almaktan imtina eden bu hükümet, yüzlerce kadının ölümünde bulunduğu bu şeklinde 3 gün evvela öldürülüp gövdesi yakılan Özgecan Aslan'ın katledilmesinde de mesuliyet sahibidir. Özgecan katili karşısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı gene 'Elleri kırılsın' demekle mi yetinecek? Tüm ülkenin canice katledilen Özgecan için sokaklara döküldüğünü görmezden gelen iktidar sözcüleri kadın katliamlarında rol oynayan erkek, devlet, yargı, medya işbirliğinin üzerini örtmek için gene sağır sultan mı olacak?” dedi. Ellerindeki pankartlarla Omurtak Caddesi üstünde Cumhuriyet Meydanı'na yürüyen kadınlar olaysız bir şekilde dağıldı.

 

 

KARŞISINDA YİNE KADINLAR OLACAK

Özgecan Aslan’ın öldürülmesi Edirne’de de protesto edildi. Saraçlar Caddesi'nde bir araya gelen bir grup kadın, pankart açarak slogan attı. Grup adına açıklama yapan Rumeysa Altın, “Kadın düşmanlığıyla atılan her adımın karşısında yine kadınlar olacak. Kadınlar nefret ve gericiliğe karşı duracak. Aramızdan aldığınız her kadın için, hayatını kararttığınız her kadın için tek tek hesap vereceksiniz” dedi. Açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10