Çerkezköy'deki okullar afete hazırlanıyor

Başbakanlık AFAD tarafından başlatılan "Afetlere Hazır bir Türkiye için Bilinçlendirme ve Eğitim Seferberliği Projesinin", bir ayağı olan Afete Hazır Okul Projesi Eğitmen Eğitimlerine Çerkezk

Çerkezköy 16.02.2015 16:25:00 0
Çerkezköy

6'NCI TOPLANTI ÇERKEZKÖY’DE DÜZENLENDİ

Süleymanpaşa, Muratlı, Saray, Şarköy ve Malkara’da düzenlenen eğitimlerin ardından 6’ncı eğitim de dün saat 13.00’da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda düzenlendi. Toplam 78 öğretmenin katıldığı eğitime Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, AFAD Tekirdağ İl Müdürü Recep Erol, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Nayır ve Tekirdağ AFAD İl Eğitim Şube Müdürü Aslan Mehmet Coşkun, Tekirdağ AFAD Eğitmeni Selçuk Aksoy ve Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman da katıldı.

TÜM OKULLAR İÇİN FAYDALI OLACAK

Eğitim programında konuşan Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan Afete Hazır Okul eğitimi projesinin hem okullar, hem de öğretmen ve öğrenciler için çok önemli olduğunu ifade etti. Bu eğitimin, afetin etkilerini azaltmak amacıyla verildiğini söyleyen Erdoğan “Okullarımızın her an afete karşı hazırlıklı olmaları lazım” dedi. Bu eğitimin ilçedeki tüm okullar için faydalı olacağını söyleyen Erdoğan “Bu eğitimi alacak olan öğretmenlerimiz bulundukları okullarda öğretmen ve öğrencilerimize afete hazır olmaları konusunda bilgilendirmede bulunacaklar” dedi.

 

 

163 BİN 500 ÖĞRENCİYE ULAŞILACAK

 AFAD Tekirdağ İl Müdürü Recep Erol da, proje kapsamında projenin 375 okulda gerçekleştirileceğini ifade etti. Proje ile 8 bin 764 öğretmen ve 163 bin 550 öğrenciye ulaşılacağını söyleyen Erol “Eğitimler ile öğretmen ve öğrencilerin muhtemel afet ve acil durumlara karşı daha hazırlıklı ve bilinçli olacaklar” dedi. Erol, bilgisizlik ve eğitimsizlikten kaynaklanan afet kayıplarının bu eğitimle önleneceğini belirtti.

BİLİNÇLENİLMESİ GEREKİYOR

Toplum olarak afetler konusunda bilinçlenmemiz gerektiğini ifade eden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da vatandaşların afetlerden en az zararla kurtulması için atılan adımlarda eğitimlerin önemine dikkat çekti. Afete hazır bilinçlendirme seferberliği, afete hazır aile, afete hazır işyeri, afete hazır okul projeleriyle eğitimlerin her alana ve her kesime ulaştığını belirten Kubilay “Çerkezköy’de resmi ve özel toplam 48 okulda 27 bin 378 öğrenci eğitim öğretim görüyor. Okullarımızda toplam bin 238 öğretmen görev yapıyor. Bugün 78 öğretmenimiz afet temel eğitimi ve afete hazır okul projesine gerekli katkıyı yapacak” dedi.

 

 

SERTİFİKALARI VERİLDİ

Halkı ve gençleri afete karşı korumak için yoğun şekilde eğitimlerin devam edeceğini söyleyen Kubilay, öğretmen, öğrenci, vatandaş duyarlılığının bu projeyi başarıya ulaştıracağını söyledi. Eğitime Şube Müdürü A.Mehmet Coşkun ve Eğitim Uzmanı Selçuk Aksoy’un sunumları ile devam edildi. Sunumlar sonunda soru-cevap bölümüne geçilerek öğretmenlerin konuyla ilgili sorularını Şube Müdürü Niyazi Komşu cevaplandırdı. Soru-cevap bölümü sonrası sertifika töreni yapılarak, görevli öğretmenlere eğitim materyalleri dağıtıldı.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10