Servisçilerin sorunları görüşüldü

Servisçiler, sorunlarının çözümü için önceki gün toplantı düzenledi. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıya sorunların çözümü için önemli kararlar alındı.

Çerkezköy 17.02.2015 16:43:00 0
Servisçilerin sorunları görüşüldü

UKOME BİZİ HEP YANLIŞ ANLADI

Toplantı sonrası açıklama yapan Servisçiler Platformu Başkanı Selahattin Tokgöz, “Toplantıda alınan kararları UKOME’ye ileteceğiz” dedi. UKOME ile herhangi bir sorunlarının olmadığını, sadece haklarını istediklerini belirten Tokgöz “Bu güne kadar UKOME yetkilileri bizleri hep yanlış anladı” dedi. Başta Trakya olmak üzere pek çok ilden oda başkanlarının da hazır bulunduğu toplantıda 12 karar aldıklarını belirten Tokgöz, bu kararları UKOME’ye ileteceklerini söyledi.

 

 

ÖNEMLİ KARARLAR ALDILAR

Toplantıda; ‘Plakaların dağıtımı söz konusu olduğundan belediyeler, şoförler odası ve taşımacılıkla uğraşan SAS servis araç sahipleri derneğinin görüşlerinin alınması, çekme belgelerinin sürelerinin en az 6 ay gibi bir süreyle ile uzatılıp zor şartlardaki esnafın plakasını değerlendirme ve yeni bir araca takma zamanını imkan tanınması, devir işlemlerinde uygulanan bazı prosedürlerin daha kolaylaştırılması modeli düşük araçların satışına müsaade edilmesi, en azından devir yapılıp, alana model uygulaması yapılması, çalışmayan plakalarda bağlı veya hurda haline gelmiş plakalı araçlarda yol belgesi ücreti alınarak adına güncellenmesi, özellikle yol belgesi ücretleri için Büyükşehir Belediyesi’nin her ilçeye şube açarak bedeli tahsil etmesi, TÜV-TÜRK’ten muayeneli araçlarda uygunluk belgesi aranmaması, her plaka kendi ilçesinden kalkması, fabrikaların öz mal araçlarına yol belgesi izni için ihalede satılan en yüksek bedelin tahsil edilmesi ve öz mal olduğunu belirleyen logo yapıştırılması, şu an tahsisli olan plakalara gerekli çalışmalar yapılarak en kısa zamanda tahdit getirilmesi, Tekirdağ genelinde 2003 yılında komisyon kararı ile S plaka uygulaması dışında kalan seriden plakalı araçları korsan olarak kabul edilip kolluk kuvvetleri tarafından gerekli cezai ve yasal işlemlerin yapılması’ kararları alındı.

Çerkezköy Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10