"Cumhuriyet tarihinde ilk defa buğday satış ofisi açılmadı"

Tekirdağlı çiftçinin sorunları ile ilgili açıklamalarda bulunan Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı "Geçen yılın sonlarına doğru yağan yağmurlar, verim açısından etkili oldu

Tekirdağ 18.02.2015 16:29:00 0

GÜZEL BİR VERİM ALDIK

Ancak soğanların birazının tarlalarda kaldığını söyleyen Saygı “Onun haricinde karpuzda da çiftçilerimiz mağdur oldu. Geçen yıl karpuz para yapmadı. Ama ayçiçeği, buğday ve kanolalarda verim olarak çok güzel bir yıl yaşadık. Bunlarda güzel bir verim aldık. Kanolanın fiyatları bu yıl iyi gidiyor. Ama ayçiçeği fiyatları istediğimiz gibi olmadı, buğday da aynı şekilde. Buğdayda bu yıl satış ofisinin açılmamasından dolayı epey bir sıkıntı yaşadı çiftçilerimiz. Cumhuriyet tarihinde ilk defa buğday satış ofisi açılmadı" diye konuştu.

BAZI TESPİTLER YAPILDI

Saygı, ocak ayının ortalarına doğru Tekirdağ’da meydana gelen lodostan, seracılık yapan çiftçilerin etkilendiğini belirterek “Tekirdağ’da meydana gelen lodos bizi epey bir etkiledi. Uzun yıllardan beri görmediğimiz bir lodosla karşılaştık. Bu afet çok zarar verdi çiftçimize. Çiftçilerimiz bizlere ve Tarım İl Müdürlüğüne müracaat ettikten sonra bazı tespitleri yapıldı” dedi.  Çiftçinin girdi fiyatları ile kazanamadığını dile getiren Saygı, "Mazot ve gübreler de maliyet getirdiği için çiftçimiz kazanamıyor. ÖTV kalktığı zaman gübre ve mazottan çiftçilerimiz bir nebze olsun nefes alacak” dedi.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10