"Hocalı katliamını yüreğimizde hissediyoruz"

Hocalı Katliamının 23.yılı dolayısıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından 'Hocalı Katliamı' paneli düzenlendi.

Tekirdağ 27.02.2015 11:43:00 0

613 KİŞİ KATLEDİLDİ

Önceki gün Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen panele Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın yanısıra Tekirdağlı vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında Ermenistan Cumhuriyeti Birlikleri tarafından 25-26 Şubat 1992 tarihinde gerçekleştirilen katliamlarda, 106’sı kadın, 63’ü çocuk ve 70’i yaşlı olmak üzere toplam 613 Azerbaycan vatandaşının işkence yapılarak katledildiğini ifade eden Belediye Başkanı Kadir Albayrak “76’ sı çocuk, 487 kişi yaralanmış, 1275 kişi de Ermenilerce esir alınmış;  150 kişinin akıbeti ise hala bilinmemektetir. Sivil halka yöneltilen bu acımasız, insanlık dışı saldırının neticesinde 1 milyona yakın Azerbaycanlı kardeşimiz yurtlarından ayrılmak zorunda kalmış ve 23 yıldır sürgün hayatı yaşamaya mahkûm edilmişlerdir. Hocalı katliamı, sonuçları itibariyle bölge, barış, huzur, güvenlik ve istikrar açısından bugün için de sorun olma niteliği taşımaktadır” dedi.

GÖRSEL KAYITLARI MEVCUT

Sözde Ermeni Soykırımında olduğu gibi mesnetsiz iddialara dayanmayan Hocalı Katliamının görsel kayıtlarının mevcut olduğunu ve katledilenlerin isim isim tespit edildiğini ifade eden Albayrak “Karabağ’daki Ermenistan işgalinin sembolü olan Hocalı Katliamını yüreğimizde hissediyor; bu acıyı en içten duygularımızla paylaşıyoruz. Stratejik öneme sahip Hocalı kasabasında yapılan vahşeti ve Ermenistan’ın yıllardan beri devam eden işgal politikasını şiddetle kınıyoruz. Bu vesile ile Ermenistan‘ın bu tür haksız saldırılarının tekrarlanmaması için uluslararası toplum ve kuruluşların katliama sessiz kalmaması, gerekli tepkiyi göstermesi, sorunun uluslararası hukuk kurallarına uygun ve barışçı şekilde çözümlenmesi inancında olduğumuzu belirtiyoruz. Ermenistan işgal ettiği kardeş Azerbaycan topraklarından çekilmeli, topraklarını terk etmek zorunda kalan Azerbaycan vatandaşları yurtlarına huzur içerisinde geri dönebilmelidir” dedi.

HER ZAMAN YANLARINDA OLACAĞIZ

Albayrak “Azerbaycan halkının bu haklı mücadelesinde kardeş Türk milleti olarak her zaman yanlarında olduk  ve bundan sonra da olacağız” dedi. Panele konuşmacı olarak katılan  Azerbaycan Milletvekilleri  Ağıl Abbas, Fezail İbrahimli ve Prof. Dr. Seyfettin Altaylı da katılımcılara Hocalı Katliamı konusunda bilgiler verdi.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10