Kaymakam Kubilay hastane inşaatını inceledi

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay yapımı devam eden Çerkezköy Devlet Hastanesi inşaatını inceledi.

Çerkezköy 27.02.2015 13:05:00 0
Kaymakam Kubilay hastane inşaatını inceledi

“206 YATAK BULUNUYOR”

Dün saat 10.30’da Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhakemi Uzm.Dr.Necati Karaoğlu, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak ve Proje Müdürü Bülent Saltoğlu ile birlikte Çerkezköy Devlet Hastanesi inşaatını inceleyen Kaymakam Kubilay, inşaat projesinin en son durumuna bakarak yetkililerden bilgi aldı. Kubilay “31 bin 700 metrekarelik kapalı alana sahip, 52 tek yataklı, 75 çift yataklı, 4 mahkum yatağı olmak üzere hastanemizde 206 yatak bulunuyor” dedi.

“YÜZDE 80 TAMAMLANDI”

Hastanede 25 yataklı erişkin ve yeni doğum bakım ünitesinin de bulunduğunu kaydeden Kubilay “Hasta odalarımızda WC, banyolar standart olacak. İkisi lokal, birisi kadın doğum olmak üzere toplam dokuz ameliyathane bulunuyor. 5 adet modern doğumhane, 10 yataklı diyaliz ünitesi, 55 poliklinik odası, 1500 metrekarelik acil servis alanı, 5 bin metrekarelik poliklinik alanı, modern laboratuarlar, tomografi, endoskopi, tedavi ünitesi diğer bir çok ünitesi bulunan tesis yüzde 80 tamamlandı” dedi.

 

 

“EN KISA ZAMANDA KAZANDIRILACAK”

Binanın en kısa zamanda tamamlanarak vatandaşların hizmetine geçmesini temenni ettiklerini kaydeden Kubilay “Çerkezköy’ün bu binaya gerçekten çok ihtiyacı var. Çerkezköy’ün özellikle coğrafi konumu ve nüfus artışından dolayı sağlık merkezi olmasını temenni ediyoruz. Hastanenin poliklinik servisine başvuran günlük hasta sayısı 3 binden aşağıya inmiyor. Bu çok büyük bir rakam. Tamamlanacak olan hastanemiz hakikaten görüntü olarak güzel olacağını, hizmetlerini daha iyi fiziki şartlarda ferah yapacağını düşünüyoruz. Çerkezköy’de şuan devam eden önemli bir kamu yatırımı olarak görüyorum. İlçemize ve bölgemize en kısa zamanda kazandırılmasını temenni ediyorum” dedi.

“NİSAN AYINA YETİŞTİRECEĞİZ”

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun hastanenin 23 Nisan 2015 tarihine yetiştirileceğine dair verdiği sözün anımsatılması üzerine Proje Müdürü Bülent Saltoğlu “Hastanemizi 23 Nisan’a yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu sene ilçe merkezinde yaşanan yağışlar bizleri çok etkiledi. Yüzde 95 seviyesinde 23 Nisan’a yetiştireceğiz” dedi.

 

 

“DOĞUMU KENDİ ODASINDA YAPABİLECEK”

Hastaneyi gezen yetkililer daha sonra örnek odayı inceledi. Hastanede 5 doğum odası bulunacağını kaydeden Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Necati Karaoğlu “Hastanemize gelerek doğum yapacak hastamız için odalarımız olacak. Burada doğum yapmak için odaya alınacak vatandaşımızın yatağı ihtiyaç halinde bir tuşa basılarak ameliyat masası haline gelecek. Hasta kaldığı o odada doğumu gerçekleştirebilecek. Doğum işi bittikten sonra bebek doğum ünitesine anne de servise götürülecek. Bununla ilgili 5 özel oda hazırlandı. Nezih temiz lavabo ve banyosu bulunan görüntü olarak çok güzel odalarda doğumunu yapabilecek” dedi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10