Orta: Atatürk ilkelerine sarılmalıyız

Partisinin Çerkezköy İlçe Teşkilatını ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili aday adayı Prof. Dr. Halim Orta, Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk ve partililer tarafından karş

Çerkezköy 6.03.2015 14:15:00 0
Orta: Atatürk ilkelerine sarılmalıyız

BAŞARILAR DİLEDİ

Önceki akşam saat 20.00’da gerçekleştirilen ziyarette konuşan İlçe Başkanı Öztürk, her aday adayına eşit mesafede olduklarını ifade etti. Halim Orta’nın bu süreçte  yaptığı çalışmalarla partiye büyük katkı sağladığını ifade eden Öztürk, kendisine başarılar diledi.

MEMLEKETİN VE MİLLETİN MENFAATİ İÇİN GÖREV YAPTIM

Partililere kendisini tanıtan Halim Orta da Namık Kemal Üniversitesi’nin kurucu rektörü olduğunu anımsattı. Bugüne kadar bu devlet ne emrettiyse o görevi yaptığını söyleyen Orta, memleketin ve milletin menfaatleri doğrultusunda görev yaptığını dile getirdi. 8 Mart’ta yapılacak olan ön seçimde CHP’nin Tekirdağ’da 24 aday adayının olduğunu belirten Orta, “Ben de 19. sırada yer alıyorum” dedi.

 

 

SORUNUN ÇÖZÜLMESİ İÇİN ADAY ADAYI OLDUM

Tekirdağ bölgesinde 1980 yılından sonra en temel sorununun toprak ve çevre kirliliği olduğunu ifade eden Orta “Ben bunların tedavisi için çalıştım. Bu konunun çözüme kavuşması için akademi ve bürokrasinin işbirliği yapması gerekiyor” dedi. Bu sorunun tek taraflı çözülecek bir sorun olmadığını dile getiren Orta “Ben bu sorunun çözülmesi için aday adayı oldum” dedi.

KİMSENİN BOZMASINA İZİN VERMEMELİYİZ

Hoşgörü ile güzel bir birliktelik içinde olduklarını ifade eden Orta “Burada 81 ilimizden gelen insanlarımızla bizler çok güzel kaynaştık. Bizlerin dedeleri de zamanında Balkan ülkelerinden göç ederek buralara gelmiş. Göç eden insanların ne kadar sıkıntı çektiğini bizler çok iyi biliyoruz” dedi. Bu hoşgörü kültürünün arkasında Mevlana, Hacı Bektaş Veli, Pir Sultan Abdal ve Balkan Kültürünün olduğunu söyleyen Halim Orta “Eğer birler birbirimizden ayrılırsak bizi bölerler parçalarlar o zamanda bir şey yapamayız” diyerek bu hoşgörü kültürünü ve birlikteliği kimsenin bozmasına izin vermemeleri gerektiğini söyledi.

 

 

ATATÜRK’ÜN İLKELERİNİ SAVUNUYORUM

Atatürkçü olduğunu ve Atatürk’ün ilkelerini savunduğunu söyleyen Halim Orta “Ben Atatürkçü olduğum için CHP’li oldum. CHP’li olduğum için Atatürkçü olmadım. Benim Türkiye Cumhuriyetim ne Küba Cumhuriyetine, ne İslam Cumhuriyetine benzemez. Benim Türkiye Cumhuriyetim Atatürk ilkeleri ile kurulmuş, herkese eşitlik tanıyan, özgürlükçü ve demokrat bir rejimdir” dedi.

Bu coğrafyanın çok kutsal coğrafya olduğunu ve güçlü olduğunu dile getiren Orta “Toprakları serttir. Düşen bir yerlerini kırar ve bir daha iflah etmez. Yakında bu coğrafyada yaşayanlara çektirenler bu sert toprakların üzerine alınlarının üzerine düşecek kurtulamayacaklar. Atatürk ilkelerine sarılmamız lazım” dedi.

MİLLETVEKİLİ OLURSAM SİZ KAZANIRSINIZ

Pazar günü yapılacak olan ön seçimde partililerden destek isteyen Orta “Milletvekili olursam siz kazanırsınız, olamazsam ben kazanırım” dedi.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10